Slik skal AutoStore-anlegget hos Prime Cargo se ut når det er ferdig montert.
Slik skal AutoStore-anlegget hos Prime Cargo se ut når det er ferdig montert.

Prime Cargo med AutoStore-investering

For å betjene sine 3PL-kunder investerer Prime Cargo i et stort AutoStore-anlegg, og forventer å fylle alle de 46.000 kassene innen 2023 er omme.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prime Cargo ble stiftet i 2004 og bistår små og store bedrifter med internasjonal import og eksport av varer samt terminaltjenester, lagerhotell og 3PL-tjenester.

Nå har selskapet investert i et AutoStore-anlegg levert av Swisslog, som skal installeres i ett av selskapets to lager i Vestby, fire mil sør for Oslo.

– Vi får stadig flere kunder innen e-handel og for å møte bransjens behov og krav må vi automatisere flere av våre lagerprosesser, sier Arve Gøperød, administrerende direktør i Prime Cargo.

Vil bli fullt

AutoStore-løsningen består i utgangspunktet av 56 roboter, 23.000 kasser med plass til totalt 46 000, samt 10 karusellporter, fire conveyorporter og er klargjort for banesystem, opplyser Swisslog. Bestillingen inkluderer også SynQ AutoStore-programvaren, som kontrollerer og styrer automasjonen og tilhørende systemer.

Prime Cargo planlegger for fortsatt rask vekst i e-handelssegmentet og forventer at alle 46.000 kassene vil være fullt utnyttet allerede i 2023. De første kundene som deltar i testing og oppstart av anlegget er aktive i klesindustrien.

Kan dobles

Løsningen er forberedt for enda mer automatisering og den kan dobles med ytterligere 40.000 kasser i dagens design.

– Swisslog vant anbudet fordi de ga oss et godt tilbud og kan gi oss et bredt spekter av automatisering som kobles til AutoStore-løsningen. Vi ser også Swisslogs brede automatiserings-kompetanse som en viktig ressurs i vårt fortsatte samarbeid, sier Gøperød.

Installasjon av løsningen er påbegynt og idriftsettelse vil skje i slutten av 2022.

– Prime Cargo er et veletablert, offensivt 3PL-selskap i Norge. Det er kjempegøy at de har gitt oss tilliten til å levere denne automatiseringsløsningen i tøff konkurranse, sier Christian Walby, salgssjef for AutoStore i Swisslog

Powered by Labrador CMS