Rune Edvåg, stedssjef hos Aditro Logistics Kopstad, gleder seg til å tilby 3PL-tjenester med fastpris per ordre fra anlegget ved Horten.

Nytt netthandelskonsept fra Aditro Logistics

Norske nettbutikker tilgang til fulfillment til fast pris per ordre fra Aditro. 

Publisert Sist oppdatert

I slutten av januar 2024 lanserer Aditro Logistics et nytt fulfillment-konsept på det norske markedet. Dette gir mindre nettbutikker muligheten til å få lagring, plukking, pakking, emballasje og levering til en fast pris per ordre. Aditro Logistics kaller konseptet for «Instant Fulfillment».

Siden sommeren 2023 har svenske nettbutikker gjennom Aditro Logistics hatt tilgang til konseptet Instant Fulfillment. Akkurat som navnet antyder, handler det om alt som kreves knyttet til lagring av nettbutikkens varer, til plukking, pakking og levering.

– Bredden en styrke

– Vi er utrolig glade for også å gi våre norske nettbutikker muligheten til Instant Fulfillment og de verdiene det bringer med seg. Med det nye konseptet har vi et perfekt tilbud for de litt mindre nettbutikkene, samtidig som vi kan skreddersy leveransen for kunder med mer komplekse behov. For oss er det en tydelig styrke å ha den bredden i diskusjonen med eksisterende og potensielle kunder, sier Rune Edvåg, stedssjef hos Aditro Logistics Kopstad.

NORSK NAV: Aditros lager på Kopstad ved Horten blir basen for den norske satsingen.

Konseptet ble utviklet etter samtaler og konsultasjon er Aditro hadde med mindre nettbutikker. De mindre nettbutikkene hadde vanskelig for å se for seg å bruke tredjepartslogistikk. En vanlig årsak var at det var vanskelig å holde kontroll på hvordan det går for e-handelen, siden 3PL-aktører ble oppfattet å ha en kompleks prisstruktur, opplyser Aditro. Dermed var det vanskelig for nettbutikken å se om hver enkelt ordre var lønnsom eller ikke.

– Strategisk valg

– Vi tok et strategisk valg en stund tilbake der vi bestemte oss for å gi også mindre nettbutikker en virkelig god fulfillment-tjeneste. Vi begynte derfor systematisk å snakke med mange nettbutikker. Vi ønsket å forstå deres forretning og hvordan de tenker rundt fulfillment-delen. Mange håndterer den selv i et garasje eller en del av leiligheten. Men på et bestemt tidspunkt kommer det en punkt der det rett og slett blir for vanskelig å håndtere ordrene på den måten. Alternativene er å bygge opp egen lagerhåndtering på et annet sted enn hjemme, eller å gå via en aktør som oss. Vi ønsker å tilby noe virkelig bra for disse nettbutikkene. Noe som er enkelt å komme i gang med og løser deres utfordringer, sier Johan Holgersson, Strategi- og innovasjonssjef hos Aditro Logistics.

Fokuset er fortsatt tydelig på en fast pris per ordre og å helt avstå fra avtaleperioder. Nå gis de samme mulighetene også for norske nettbutikker. Aditro Logistics Fulfillment-senter i Kopstad, rett sør for Oslo, blir navet i den norske satsingen. Den geografiske plasseringen gjør det mulig å nå hele Norge innen to dager og Europa innen ytterligere en dag.

Prisene i Norge starter fra 99 NOK per ordre med levering innenfor Norge.

Powered by Labrador CMS