Administrerende direktør i DB  Schenker, Michael Holmstrøm (til høyre) gratulerer Jardar Andersen med årets forskningspris.
Administrerende direktør i DB Schenker, Michael Holmstrøm (til høyre) gratulerer Jardar Andersen med årets forskningspris.

Forskningsprisen til Jardar Andersen

DB Schenkers forskningspris valgte å fokusere på bylogistikk.

Publisert

For fjerde gang deler DB Schenker ut sin forskningspris. Prisen, som er på 50.000 NOK, vil gå til en forsker som kan dokumentere faglig arbeid innenfor logistikk og godstransport. En fagjury med representanter for forskning og utvikling vurdere kandidatene.

Årets vinner var forsker ved transportøkonomisk instituttTØI, Jardar Andersen. Andersen har jobbet ved TØI siden 2001 og er nå forskningsleder for området logistikk og innovasjon.

Han har de siste årene hovedsakelig jobbet med varelevering i byområder gjennom forsknings- og pilotprosjekter, og koordinerte STRAIGHTSOL-prosjektet i EUs 7. rammeprogram. For tiden koordinerer han Horisont 2020-prosjektet CITYLAB som ser på samhandling mellom offentlig og privat sektor i arbeidet med mer effektiv og miljøvennlig varelevering.

Da han takket fra scenen etterlyste Andersen gjerne flere bedrifter som vil være med på 2020-prosjektet.

Prisen ble delt ut under åpningssesjonen på Transport og Logistikk-konferansen på Gardermoen mandag morgen. 

Powered by Labrador CMS