Fjorårets konferanse, Logistikk 2022, var en suksess og samlet over 150 bransjefolk.

Vårens viktigste møteplass

På Logistikk23 siste dagen i mai, skal transportkjøpernes hemmeligheter avsløres og logistikkbransjen samles.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikk23

Hva: Logistikk-konferanse
Når: Onsdag 31. mai, 09-16
Hvor: Vika Kino
Hvorfor: Oppdatere deg på logistikk-bransjen, både faglig og sosialt.
Hvem: Torgeir Waterhouse (Konferansier) Carl Aaby (Ikea), Teodor Bäckstrøm (Ikea), Hilde Andersen-Gott (Farmasiet), Martin Bentzen Often (NHO LT), Ole Andras Hagen (NHO LT), Christian Holth (Wallenius Wilhelmsen), Kari Due-Andersen (Akershus Eiendom), Sven Richard Magerøy Tønnessen (Posten), Inga Strümke (NTNU), Lars Erik Marcussen (Heidelberg Cement), Per-Kenneth Øye (Felleskjøpet Agri), Kjell Waløen (Volta Trucks), Øyvind Ludt (Moderne Transport), Glenn Lund (Logistikk Inside). Ytterligere foredragsholdere vil legges til i nær fremtid.

Følg med på www.logistikk23.no

Det viktigste først: Logistikk23 er en heldagskonferanse som arrangeres på vika Kino onsdag 31. mai. Billetter til konferansen og oppdatert program finner du på www.logistikk23.no

Konferansen arrangeres av Moderne Transport, Logistikk Inside i samarbeid med Logistikkforeningen Østlandet. Her vil man møte logistikkfolk fra begge sider av bordet, både de som kjøper og de som selger transporttjenester.

Konferansen følger opp suksessen Logistikk2022 fra i fjor, som ble arrangert samme sted og samlet over 150 deltakere. Målet er å gi deltakerne innsikt i hvordan logistikk kan utføres grønt, effektivt og lønnsomt.

- Vi hadde et veldig bra program i fjor, og årets står ikke noe tilbake. Snarere tvert imot, sier MT-redaktør Øyvind Ludt.

Røper vareeiernes hemmeligheter

I den første sesjonen skal vi røpe vareeierne og transportkjøpernes hemmeligheter. Da legger redaktørene i Moderne Transport og Logistikk Inside, Øyvind Ludt og Glenn Lund, frem årets vareeierundersøkelse. Det er en omfattende undersøkelse der landets største, og noen mindre, vareeiere forteller om hvilke logistikkbehov de har, og hva de ønsker seg fra transport- og logistikkbransjen. Vi får også to vareeiere på scenen, med ulike perspektiver: Ikea og Farmasiet.no.

I den andre sesjonen skal vi se litt på verdens tilstand. Om du gikk i koma vinteren 2020 og våknet nå, ville det være mye du ikke kjente igjen. Verdens verdi- og forsyningskjeder er «disruptert» og storpolitiske forhold og kriger påvirker mer enn noensinne. Hvor går veien videre, og hva har alt dette å si for deg og dine kunder? Her kommer næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole Andreas Hagen, for å gi et globalt overblikk på situasjonen. En av Norges virkelige globale logistikkaktører, Wallenius Wilhelmsen vil gjennom Christian Holth (SVP Vehicles and High & Heavy Services EMEA) fortelle om hvordan de håndterer den kaotiske virkeligheten vi befinner oss i.

Teknologien må utnyttes

Gode samtaler i pausene og lunsjen er en viktig del av konferansen.

Deretter skal vi se litt på de teknologiske mulighetene som ligger der og venter på oss. Head of Emerging Technologies, Sven Richard Magerøy Tønnessen, skal fortelle om hvorfor Posten tester og prøver ut alt mellom himmel og jord. Vi får også besøk av en av Norges ledende forskere på kunstig intelligens (AI), Inga Strümke fra NTNU. Hun har doktorgrad i partikkelfysikk, og evner å kombinere det høye faglige nivået med en formidlingsevne som har gjort henne ettertraktet i media, blant annet på Lindmo på NRK. Hun skal lære oss mer om hva AI er, hva det kan brukes til og hva det ikke kan brukes til. Dagens konferansier, Torgeir Waterhouse vil også dele sin kunnskap rundt risiko og it-sikkerhet, samt lede en panelsamtale med Magerøy Tønnessen og Strümke.

Konferansen avsluttes med en tur på Oslofjorden.

I den siste sesjonen løfter vi det grønne fokuset. Vi får høre om et partnerskap mellom to transportkjøpere som fant en felles løsning på sine ulike problemer. Lars Erik Marcussen, i Heidelberg Cement og Per-Kenneth Øye i Felleskjøpet Agri forteller om hvordan deres samarbeid leder frem til en banebrytende og grønn forsyningskjede. Trønderen Kjell Waløen er gründer i Volta Trucks, et oppstartsselskap som lager elektriske lastebiler og ønsker å tilby «Truck as a Service». Selskapet har fått en stor ordre hos DB Schenker. Han skal fortelle oss hvordan nye måter å tenke grønn transport på skal kunne snu opp ned på lastebilbransjen.

I tillegg til det faglige innholdet, er konferansen et utmerket sted å møte kjente og ukjente bransjefolk, og skape nye kontakter. Det blir godt med tid til å mingle i pausene. Og om man ikke har fått stimulert sitt sosiale behov godt nok når konferansen avsluttes klokken 16, inviteres deltakerne med på en trivelig båttur på en seilskute i Oslofjorden.

Påmelding og mer informasjon på www.logistikk23.no

Powered by Labrador CMS