Wollert Krohn-Hansen sitter igjen ved roret i Trondheim Havn.

Krohn-Hansen tilbake som havnedirektør

Wollert Krohn-Hansen har nok engang tatt plass i Trondheim Havns sjefsstol.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krohn-Hansen sluttet som havnedirektør i Trondheim Havn og ble pensjonist for halvannet år siden. Nå er han igjen tilbake i stillingen.

Krohn-Hansen som vi traff på Transport & Logistikk på Gardermoen denne uken forteller at det er veldig hyggelig å bli bedt om å bidra.

- Dette er en bransje jeg kan mye om og som engasjerer meg. Det er selvfølgelig en midlertidig stilling. Jeg er tross alt 68 år, sier Krohn-Hansen.

Stillingen som havnedirektør er i denne omgang kun midlertidig. Forrige gang han var sjef for havna, varte det i 18 år.

Han var en meget markant havnedirektør gjennom 18 år, ikke minst i tilknytning til havnens rolle i byutviklingen i Trondheim.

Etter at han ble pensjonist ble Wollert Krohn-Hansen oppnevnt som medlem i et utvalg som neste år skal legge frem forslag til ny havne- og farvannslov.

Med Krohn-Hansen tilbake i sjefsstolen er striden om havneselskapet i Trondheimsfjorden løst.

Den nygamle havnedirektøren var i juni aktør i striden med den forrige styrelederen.

Ny permanent havnedirektør

Ifølge styreleder Roar Arntzen i Trondheim Havn IKS er Wollert Krohn-Hansen ansatt som havnedirektør fra 1. oktober frem til en ny permanent havnedirektør er ansatt. Søknadsfrist er 22. november.

- Normalt vil dette ta noen måneder. Det er viktig for oss at vi i mellomtiden får en direktør med erfaring, kunnskap og som kjenner organisasjonen, sier Arntzen.

Han ble valgt som ny styreleder i havneselskapet i juni, etter dramatiske uker med åpen konflikt mellom daværende styreleder Otto Frøseth på den ene siden og den sittende havnedirektøren, Einar Hjorthol, og den forrige, Wollert Krohn-Hansen, på den andre. Hjorthol sluttet i september.

Samarbeids-trøbbel

Konflikten ble utløst da Hjorthol sa opp stillingen som havnedirektør. Han begrunnet oppsigelsen med dårlig samarbeid med styrelederen. Krohn-Hansen har også opplevd samarbeidsproblemer med Frøseth, og at det var en medvirkende årsak til at han sa opp. Konflikten endte med at Frøseth og det daværende styret ble kastet av eierne, og erstattet av Arntzen og nye styremedlemmer.

Powered by Labrador CMS