Over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter for å sjekke om vinterutstyret var i orden. (Foto: Statens vegvesen)
Over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter for å sjekke om vinterutstyret var i orden. (Foto: Statens vegvesen)

50.000 ble sjekket

Vinterutstyret til over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter. Ikke alle var godt nok skodd for vinterføre da de møtte Vegvesenets kontrollører.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 2500 kjøretøy hadde mangler. Av disse fikk ca. 300 bruksforbud og åtte ble anmeldt.

- De siste årene har de tunge kjøretøyene blitt bedre utstyrt vinterstid. Men det er fortsatt et stykke igjen til vi er fornøyde, det er ikke før alle har ting i orden, understreker Arnfinn Eriksen i Statens vegvesen til Transport & Logistikk.

Vinterdekk-mangler

I 2015 kom det krav om vinterdekk på samtlige hjul på tunge kjøretøy. I fjor manglet 1700 kjøretøy godkjente vinterdekk. Det vil si merkede vinterdekk med minst 5 mm mønsterdybde.

- Ikke alle uten vinterdekk fikk kjøreforbud, det kan vi i følge regelverket kun gi hvis det ikke er sikret tilstrekkelig veggrep.

I følge Eriksen er det i dag ikke stor forskjell på norske og utenlandske firma når det gjelder vinterutstyr.

- Det var for eksempel forholdsvis like mange nordmenn som utlendinger som manglet kjetting, opplyser Eriksen.

Statens vegvesen har 180 kontrollører som i løpet av et år sjekker 90.000 tunge kjøretøy: 50.000 på vinterstid og 40.000 i sommerhalvåret.

Powered by Labrador CMS