Toyotas arbeidshest Traigo80, er oppgradert.
Toyotas arbeidshest Traigo80, er oppgradert.

Ny generasjon elektriske motvektstrucker fra Toyota

De nye motvektstruckene fra Toyota Material Handling har økt komforten for føreren, bedret ytelsen og gjort trucken smart.

Publisert Sist oppdatert

Toyota har oppgradert sin klassiske motvektstruckserie Traigo80 serie med nye modeller fra 2 til 3,5 tonn og løftehøyde opptil 6,5 meter. Kundene kan velge mellom et kompakt chassis-design for mindre operasjoner i trange områder, eller et lengre chassis med et større batteri for mer kontinuerlig bruk. I tillegg er to nye modeller med chassis for lengre lasthåndtering på 600mm lastsenter lagt til.

– Vår nye Traigo80 elektriske motvektstruck gir kundene muligheten til å gå over til forbedret produktivitet og effektivitet, uten at det går ut over pålitelighet eller holdbarhet, selv i de mest intensive miljøene, både innendørs og utendørs. Vi har et sterkt engasjement for bærekraft og å redusere miljøpåvirkningen av våre produkter, så vi tror at dette nye sortimentet av elektriske trucker vil spille en viktig rolle fremover, sier Jose Maria Gener, Vice president Sales & Marketing i Toyota Material Handling Europe.

Litium, bly og H

Truckene vil være tilgjengelig med drift fra litium-batterier, bly/syre-batterier eller brenselscelle. Kunder kan velge mellom to intelligente energipakker, basert på Toyotas egne litium-batteriløsning. . Konseptet gjør det mulig for kunder å beregne den ideelle kombinasjonen av batteri og lader som passer deres arbeidsmønster, med tanke på driftstider og planlagte pauser i løpet av et normalt arbeidsskift. I de fleste operasjoner tillater dette kontinuerlig drift over flere skift uten behov for batteribytte, opplyser Toyota i en pressemelding.

Den andre energiløsningen for Traigo80 er hydrogen, noe som gir utslippsfri drift og som raskt kan tankes på bare noen få minutter. Traigo80-modellene vil være H2-klare for brukere som allerede har hydrogentilførsel. Den nye 80-volts elektriske trucken tilbyr enkel og rask sideveis batteribytte – med hjelp fra en drevet palletruck – for brukere som ønsker å velge bly/syre som energikilde. Traigo80 er designet for å jobbe i krevende miljøer, og bruker 15 prosent mindre energi sammenlignet med tidligere modeller, takket være forbedrede motorer og komponenter.

Det er mulig å velge mellom minispaker, multifunksjonelle spaker eller en multifunksjonell joystick på førerplass, og en valgfri integrert fargeberøringsskjerm er også tilgjengelig.
Det er mulig å velge mellom minispaker, multifunksjonelle spaker eller en multifunksjonell joystick på førerplass, og en valgfri integrert fargeberøringsskjerm er også tilgjengelig.

Toyota har også designet en helt ny førerkabin, med ergonomi i fokus. Den har et nytt justerbart armlene samt mange lagringsmuligheter. Førerplassen inneholder nå en valgfri integrert fargeberøringsskjerm som gir viktig informasjon om for eksempel løftehøyde, lastvekt og posisjon av mast, for å sikre trygge og effektive operasjoner. En multifunksjonsskjerm med trykk-knapper er også tilgjengelig.

Førerne kan også velge mellom et helt nytt utvalg av kontroller som passer best for deres egen kjørestil: minispaker, multifunksjonelle spaker eller en multifunksjonell joystick, som gir god ergonomi og produktivitet gjennom hele skiftet.

«Svevende»

Førerkabinen på den nye Traigo80-serien er en adskilt enhet fra chassiset, om enn ikke fullt så adskilt som dette illustrasjonsbildet tyder på.
Førerkabinen på den nye Traigo80-serien er en adskilt enhet fra chassiset, om enn ikke fullt så adskilt som dette illustrasjonsbildet tyder på.

Kabinen er også det Toyota har valgt å kalle «fully floating» – altså «svevende». Det er selvsagt ikke bokstavelig ment, men poenget er at kabinen er en helt egen enhet adskilt fra truckens chassis, slik at støy og vibrasjoner er redusert mest mulig.

Toyota Traigo80 utstyrt med Assist-funksjoner, blant annet Toyotas velkjente System og Aktiv Stabilitet (SAS). SAS overvåker kontinuerlig lastvekten, løftehøyden og truckens hastighet for å konstant holde trucken stabil.

Toyota Traigo80 er tilgjengelig som en smart truck, som gir kundene mulighet til å overvåke og forbedre deres drift når det kommer til sikkerhet, produktivitet og kostnadseffektivitet. Toyota Material Handling fortsetter reisen med I_Site (flåtestyringssystem) som har vært integrert som standard på interntrucker siden 2018. Nå er også nye funksjoner tilgjengelig for våre motvektstrucker, hvor vi starter med Traigo80-modellen.

Disse funksjonene inkluderer et nytt display for føreren med en helt ny digital daglig kontroll før bruk. I tillegg gir neste generasjons maskinvare mer innsikt i å forbedre produktiviteten ved å forstå når trucken kjøres med eller uten last. Den overvåker også tilstanden til batteriet, noes om ikke bare forbedrer levetiden, men også øker batterisikkerheten.

Powered by Labrador CMS