Bjørne Grimsrud på vei til TØI-toppen.

Bjørne Grimsrud ny TØI-sjef

Bjørne Grimsrud (57) er ansatt som ny direktør for Transportøkonomisk Institutt (TØI).

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som ny TØI-leder fra 1. januar ser Grimsrud frem til å styrke norsk transportforskning til beste for samferdselssektoren i Norge.

Utfordringer som krever styrke

Bjørne Grimsrud tiltrer som ny direktør for Transportøkonomisk Institutt 1. januar.

Den assisterende vegdirektøren har bakgrunn fra Internasjonale organisasjoner Fafo, Statsbygg og Statens vegvesen.

- COVID 19, det grønne skiftet, innovasjon og transportrevolusjonen innen digitalisering, mobilitet i byer og siste fase av Nasjonal transportplan: Sektoren står overfor betydelige utfordringer og muligheter fremover, sier Bjørne Grimsrud og fortsetter:

- Vi gjør store investeringer og står overfor store endringer innen samferdselssektoren. Jeg ser frem til å utvikle kunnskap, sikre best mulig beslutningsgrunnlag og tydeliggjøre veivalg vi står overfor, sier Grimsrud.

– Rett mann på rett plass

- Vi gleder oss over å få Bjørne Grimsrud til TØI. I hans nåværende rolle som direktør for Økonomi og virksomhetsstyring i Statens vegvesen og stedfortredende vegdirektør kjenner han sektoren, byene og beslutningstakere meget godt, sier Ole A. Hagen, styreleder for TØI.

TØIs styreleder, Ole A. Hagen, var tirsdag i forskningsparken og lanserte den nye lederen for Transportøkonomisk institutt. Selv er Hagen på vei inn til NHO-familien som direktør for næringspolitikk i NHO Logistikk og Transport. Foto: Per Dagfinn Wolden

Hagen som tirsdag var i forskningsparken og lanserte den nye lederen for Transportøkonomisk institutt fremhever Grimsruds meget gode forståelse for samfunn og politikk, samt hans viktige erfaringer innen ledelse, forskningsledelse og internasjonalt arbeid.

Som styreleder og leder av ansettelsesutvalget i TØI har Hagen jobbet med saken i fire måneder, og med å finne rette vedkommende til å ta lederrollen i TØI.

– Grimsrud er åpenbart en slik en. Han har fungert som leder av hele Statens vegvesen med 60 milliarder kroner i omsetning, han har ledet statens forhandlinger med alle de største byene om byvekst-avtaler, han har forsknings- og forskningsledelsesbakgrunn og rikelig med internasjonal erfaring. Han har også vært vara på Stortinget for Ap, forteller TØIs styreleder, Ole A. Hagen.

Hagen selv er også på vei til å skifte beite. Han forlater stillingen som kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord AS og tiltrer snart som direktør for næringspolitikk i NHO Logistikk og Transport.

Powered by Labrador CMS