Christian Walby er salgssjef for Autostore i Europa hos Swisslog.

Swisslog standardiserer verden rundt AutoStore

STUTTGART: Swisslog ønsker å gjøre det enklere å bygge effektiv logistikk rundt en Autostore.

Publisert Sist oppdatert

På sin sedvanlig store stand på Logimat, viste Swisslog sitt nye konsept for predefinerte løsninger basert på Autostore.

TENKER FREMOVER: Å ha et avansert banesystem knyttet til Autostore er ikke nødvendigvis noe alle kunder trenger i starten. Ved å likevel ta høyde for dette ved første implementering, vil kostnaden ved å utvikle systemet bli lavere.

– Vi tenker å selge standardløsninger basert på Autostore, der kundene kan vokse uten å tenke på at de har malt seg inn et hjørne, forteller Christian Walby, salgssjef for Autostore hos Swisslog i Europa til MT.

Tenker videre fra start

Tanken er at Swisslog allerede helt i begynnelsen av prosessen med en ny kunde, tenker flere skritt fremover i automatiseringsprosessen, og klargjør for videreutvikling.

– Allerede ved første salgsprosess og design, så har vi ferdige moduler som vi enkelt setter sammen, som gjør at det ikke tar noe lengre tid for oss å designe dette, enn å bare designe en enkel løsning, sier Walby.

SMARTERE OG BEDRE: Plukkroboten til Swisslog, ItemPIQ, er forbedret og får stadig bedre kontroll på hvor og hvordan ulike produkter legges eller slippes i kassene.

Gjennom systemet vil det kreve langt mindre planlegging den dagen kunden ønsker å forbedre prosessene, enten med et conveyorsystem, eskereisere, plukkroboter eller annet utstyr som kan effektivisere Autostore.

Bedre plukkrobot

Blant det som kan være aktuelt å koble på en Autostore, er nettopp en plukkrobot. Swisslogs ItemPIQ er stadig utviklet og forbedret, og kan gjøre en lang rekke prosesser mye bedre nå enn bare for få år siden.

– Den begynner virkelig å bli moden nå. I fjor lanserte vi jo verktøystasjonen til ItemPIQ der systemet automatisk bytter gripesystem ved behov. Nå har vi også mulighet for «pick and place» eller «soft drop». Det betyr at systemet mer nøyaktig setter ned varene igjen, og dermed har full kontroll på hvor hver enkelt gjenstand er. Dermed utnyttes kassene bedre, og vi kan bygge en mer kundevennlig kasse med produkter, forklarer Walby.

Nye finansieringsløsninger

En stor fordel Swisslog har, er at eierselskapet Kuka er verdens største produsent av industrielle roboter. Dermed har de alltid tilgang på state-of-the-art-robotarmer. Selve gripesystemet, programvaren og visionsystemet som styrer det hele, er imidlertid utviklet av Swisslog selv. Utviklingen er kommet så langt nå at det ifølge Walby ikke lenger er en altfor stor investeringskostnad, og det skal stadig være enklere å regne hjem en investering i en plukkrobot.

– Det begynner det å bli bra pris på det. Og det er ikke så mye risiko, men nå har vi en pakke som gjør at man kan regne hjem en god ROI. Dessuten har vi flere andre muligheter rundt finansiering, der man kan betale en pris per måned, sier Walby.

Dessuten kan kunden være trygg på at systemet hele tiden vil utvikles og bli bedre gjennom bruk av kunstig intelligens og maskinlæring.

Powered by Labrador CMS