Både Bring og andre transportselskaper må være tolmodige i forhold til ny hvile- og oppstillingsplass på nye Svinesund Transportsenter. Foto: Per Dagfinn Wolden
Både Bring og andre transportselskaper må være tolmodige i forhold til ny hvile- og oppstillingsplass på nye Svinesund Transportsenter. Foto: Per Dagfinn Wolden

Vogntog-parkering tidligst 2018

Etablering av vogntog-parkeringen på Svinesund Transportsenter må vente til tidligst i 2018.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Statens vegvesen som har planlagt i overkant av 100 oppstillingsplasser slik at sjåførene får mulighet til å gjennomføre nødvendig hvile.

Vogntog-parkeringen vil også frigjøre områdene rundt motellet i Svinesundsparken, som i dag er fullt av vogntog. Ofte opptar de også parkeringsplassene til forretningene i området.

Må vente

Ifølge seksjonssjef Elisabeth Bechmann i Statens vegvesen i Østfold, har de så langt fått bevilget penger til kjøp av tomta.

- Bygging av selve oppstillingsplassen må vi vente med til vi får ytterligere bevilgninger fra staten, sier hun til Halden Arbeiderblad.

Bechmann forteller også at det må utarbeides byggetegninger og hente inn anbud før utbyggingen kan starte.

På plass i transportsenteret

Like før påske inntok de første leietakerne det nye Svinesund Transportsenter.

Foruten spedisjonsfirmaet Andersen & Mørck inntok også speditørene Stena Line, Logent, Helge R. Olsen & Sønn og PostNord transportsenteret.

Blir bra

Aktørene er nå nærmere det meste. Det være seg tollen, E6 og ikke minst kundene som kommer via E6.

Videre står Norges første dieselanlegg i sitt slag klart.

Her får fire oljeselskaper hver sine tankanlegg ved siden av hverandre. Foreløpig er bare tre av dem på plass. Men som Transport Inside tidligere har omtalt, så gjør også svenske Preem sin første etablering i Norge til sommeren.

Powered by Labrador CMS