Tools' nye lager blir liggende helt sydøst på det gigantiske Vestby-området. Eiendommen utvikles av Anthon Eiendom grunneier og eiendomsutvikler.

Samler to lagre til én effektiv logistikkmaskin

Når Tools samlokaliserer i Vestby til høsten, er ambisjonen at kundene skal oppleve langt mer strømlinjeformede leveranser.  

Publisert Sist oppdatert

Tools er en ledende leverandør av verktøy, maskiner, arbeidsklær og relaterte tjenester til proffmarkedet. Etter jevn vekst over mange år, har selskapet vokst ut av sine eksisterende lagre på Rosenholm og på Skedsmokorset. 

Fra høsten skal logistikkvirksomheten håndteres fra et helt nytt logistikksenter i Vestby. 

Foreløpig er lageret tomt, men her blir det liv til høsten når dagens to lagre samles til ett.

Ifølge kjedens logistikksjef i Norge, Stig Gustavsen, vil kundene få kortere leveringstid, færre forsendelser per ordre og en mer miljøvennlig varetransport når senteret er oppe og går, opplyser Tools i en pressemelding. 

– Dette er en viktig brikke i vår satsing på å sikre gode og effektive logistikkforhold til våre nåværende og fremtidige kunder. Ved å samle ressursene og kompetansen fra dagens to lagre til ett effektivt og moderne kundelager på Vestby, vil vi kunne redusere antall forsendelser per bestilling, redusere leveringstiden og ikke minst redusere karbonavtrykket og transportbelastningen på kundenes bestillinger, sier Gustavsen.

Flere forsendelser blir til én

Med dagens løsning, hvor logistikkvirksomheten i Tools er fordelt på kundelagrene på Skedsmokorset og Rosenholm, kan man som kunde oppleve at enkelte ordre kommer fordelt på to eller flere forsendelser. Nå som alle varegrupper samles under ett tak, vil hele ordreprosessen bli mer strømlinjeformet.

– Med det nye bygget vil vi øke fra totalt 10.000 m² fordelt på to lagre, til hele 24.000 m² i ett enkelt kundelager. Den ekstra plassen, i tillegg til mer optimaliserte og effektive løsninger, gjør at kundene vil oppleve en langt mer smidig leveranse, sier Gustavsen.

- Litt ydmyk og passe stolt over å få lov til å lede dette prosjektet, sier logistikksjef Stig Gustavsen.

I dagens lager på Skedsmokorset har de et profileringssenter som utfører trykk og brodering av firmalogoer på arbeidsklær og utstyr. Disse tjenestene skal også bli med på flyttelasset til Vestby. Der blir det også mer plass til såkalte «value added services».

– For eksempel det vi kaller «kitting», hvor vi pakker og leverer ferdige verktøykasser med innhold spesielt tilpasset kundens ønsker og behov, forklarer Gustavsen.

Logistikkparken på Vestby, hvor Tools' nye logistikksenter skal bygges, ligger strategisk plassert rett ved E6 og nær både E18 og E134. I tillegg er det kort vei til Langhus, hvor de fleste av dagens godsterminaler ligger.

Energieffektivt

Når det nye senteret står ferdig høsten 2023, vil det være et moderne og energieffektivt bygg som er godt rustet for både dagens og fremtidens behov.

– Med dagens bygge standarder vil et hvilket som helst nybygg være langt mer energieffektivt enn eldre bygninger. Men vi ønsker å ta et ekstra steg fremover ved å benytte fjernvarme, og vi vurderer å installere solcellepaneler på taket. Dermed vil ikke bygget bare være rustet for fremtiden ved å kunne besørge videre vekst i Tools, men også ved å være et miljømessig og økonomisk bærekraftig alternativ, sier Stig Gustavsen.

Allerede i september 2023 vil bygget være klart til overtakelse. Da vil den første tiden gå med til organisering og klargjøring av virksomheten, før de gradvis vil begynne innflyttingen i november.

– Vi anslår å bruke tre til seks måneder på selve flytteprosessen. Det er for å sikre at alt gjøres i kontrollerte former, slik at kundene ikke skal bli skadelidende. Hovedfokuset er at dette skal bli en sømløs omstilling for kundene, og at de til slutt vil nyte godene av at Tools får Norges beste logistikksenter, avslutter logistikksjef Stig Gustavsen.

Powered by Labrador CMS