Sparket DHL etter kylling-miss

KFC gikk tom for kylling. Det fikk konsekvenser for logistikkleverandøren.

Publisert

Kentucky Fried Chicken er verdens nest største restaurantkjede målt i omsetning. Da sier det seg selv at forsyningslinjene må være veltrimmede og presise.

Det gikk til de grader fløyten i Storbritannia i vinter.

I februar byttet KFC logistikkleverandør fra Bidvest til DHL Supply Chain. Og allerede dagen etter byttet begynte problemene. På det meste måtte 646 av KFCs rundt 900 restauranter i Storbritannia og Irland stenge på grunn av mangel på kylling.

Fagforeningen GMB advarte i forkant mot byttet av logistikkleverandør, et bytte som skulle spare KFC for store summer. GMB-sjef Mick Rix har etter problemene ikke lagt noe i mellom i sin kritikk, og moret seg med fjærkrereferanser. Han har blant sagt at avgjørelsen må være tatt av hønsehjerner og at situasjonen endte i en «absolute cock up».

Etter problemene har KFC nå gått tilbake til sin tidligere leverandør Bidvest og sagt opp avtalen med DHL. Bidvest benytter naturligvis muligheten også til å gi et lite stikk til sin konkurrent, ifølge Transportnytt:

- Som Storbritannias ledende spesialist på restaurantlogistikk forstår vi hvor komplisert det er å levere fersk kylling, sier avdelingsdirektør i i Bidvest Paul Whyte, i en pressemelding.