Søren Eriksen og Martin Andresen eide fram til 1. september en halvdel hver av Smart Retur. Nå overtar Norvestor 75 prosent av selskapet.

Tjener 150 millioner på palle-eventyr

Martin Andresen og Søren Eriksen selger Smart Retur for 200 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For tre år siden kjøpte Skeidar-arving og tidligere fotballspiller og -trener Martin Andresen sammen med kameraten Søren Eriksen. Eriksen var og er administrerende direktør i selskapet, som da ble rebrandet fra Waba til Smart Retur, og har tidligere vært kommersiell direktør i Vålerenga.

Søren Eriksen fortsetter som administrerende direktør i Smart Retur og beholder 25 prosent eierandel.

Nå selger Andresen sine 50 prosent til Norvestor og tjener 100 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Eriksen innkasserer på sin side 50 millioner, mens han beholder 25 prosent eierandel og fortsetter som toppsjef i selskapet.

- Under radaren

Paller var et nytt forretningsområde for Eriksen, da han ble hentet til jobben som toppsjef i Waba tidlig på 2010-tallet.

– Tidligere TV 2-redaktør Kåre Valebrokk sa noen gode ord en gang: Hvis man kom over en bransje som gikk under radaren hvor det var stort volum, skulle man slå frem tennene. Og det var det jeg gjorde. Så har jeg forsøkt å følge de rådene jeg har fått på veien, sier Eriksen, ifølge VG.

Forretningsideen er å ta hånd om paller, reparere dem og redusere svinn på et produkt med svært store volumer. Effektiv samlasting der korte transportveier til mottaksentre, gode digitale systemer som gir oversikt og kontroll, reduksjon av svinn og betydelig kostnadsbesparelser er hovedelementene.

Smart Retur har hatt en fin vekst de siste årene, og har økt omsetningen fra 200 til 500 millioner kroner siden Eriksen og Andresen kjøpte seg inn.

Smart Retur har hovedkontor på Fuglåsen på Langhus.

Satser på fortsatt vekst

Nå er det investeringsselskapet Norvestor som altså overtar 75 prosent av aksjene, mens Eriksen fortsetter som toppsjef og beholder 25 prosent. Fortsatt solid vekst er det klare målet.

- Vi skal mer enn doble størrelsen i løpet av fem år. Det er vår klare ambisjon. Vi skal runde en milliard, mye takket være plastpaller, sier Norvestor-partner Fredrik Korterud til Finansavisen.

Smart Retur er etablert i de Skandinaviske landene, men man er også videre utover landegrensene.

- Vi ser at det å lykkes i Skandinavia er nøkkelen til å få en posisjon utover Norden. Da handler det imidlertid om å bygge allianser, så vi har en fot innenfor, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS