ScaleIT holder til på Skedsmokorset, og blir nå del av et finskeid internasjonalt selskap.
ScaleIT holder til på Skedsmokorset, og blir nå del av et finskeid internasjonalt selskap.

ScaleIT skal vokse med nye eiere

Finske Tamtron kjøper den tradisjonsrike norske bedriften.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske selskapet ScaleIT AS ble etablert i 1971 og er den eneste aktøren i det norske markedet som tilbyr omfattende veieløsninger for anlegg og konstruksjon, transport og logistikk, avfallshåndtering og prosessindustri.

Nå kjøpes selskapet av finske Tamtron, som neste år feirer 50 år og vokst til å bli en stor aktør innen avanserte industrielle veieløsninger. Etter oppkjøpet har Tamtron virksomhet i Finland og ytterligere 6 land, samt et bredt forhandlernettverk over hele verden.

Steinar Olsen, administrerende direktør i ScaleIT satser på videre vekst med nye eiere.
Steinar Olsen, administrerende direktør i ScaleIT satser på videre vekst med nye eiere.

- ScaleIT er et flott tillegg til Tamtron, og jeg ønsker ScaleITs ansatte og partnere hjertelig velkommen som en del av Tamtron-familien. Ekspansjon til Norge med ScaleITs serviceorienterte driftsmodell skaper nye vekstmuligheter for hele Tamtronier Mikko Keskinen, administrerende direktør i Tamtron i en pressemelding.

- Oppkjøpet støtter vår vekststrategi, styrker vår posisjon som en internasjonal veieekspert og en kompetent partner for våre kunder. ScaleIT er en stor aktør i det lokale markedet, og selv om vi har jobbet sammen tidligere, vil vi med dette oppkjøpet kunne dele kunnskap og beste praksis enda bedre for å betjene våre kunder bedre. Med dette oppkjøpet blir vi den største aktøren i Norden på vårt felt, sier Keskinen.

ScaleITs omsetning i 2020 var på 83 millioner kroner, med et årsresultat på snaut 8,5 millioner kroner. Nå håper ledelsen i ScaleIT at oppkjøpet kan bety videre vekst.

- Tamtrons veieløsningsekspertise og høykvalitetsløsninger kombinert med våre service- og leveringsløsninger danner en unik kombinasjon. Oppkjøpet åpner for nye muligheter for oss å vokse og utvide virksomheten som en del av et større internasjonalt operasjonelt selskap, mens vi fremdeles fungerer som en lokal partner. Sammen med Tamtron går vi en stor fremtid i møte, sier Steinar Olsen, administrerende direktør i ScaleIT.

Tamtron har omtrent 200 fagpersoner i Finland, Sverige, Norge, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Polen. Tamtrons tilbud inkluderer integrerte veieløsninger for havner, skogbruk, gruvedrift og konstruksjon, avfall og gjenvinning, transport og logistikk, og prosessindustrien. De siste årene har Tamtron fokusert på å forbedre bruken av vekter og tilgjengeligheten av veiedata. Med oppkjøpet vil andelen av selskapets internasjonale virksomhet øke.

Powered by Labrador CMS