140 svenske logistikk-kvinner samlet seg for oppstartsamlingen til logistikknettverket Bossa i Göteborg.

Samlet 140 logistikk-kvinner

GÖTEBORG: I forbindelse med Logistik & Transport-messen i Göteborg, samlet 140 kvinner seg til nettverksbygging.

Publisert

– Vi har vært i denne bransjen i ganske mange år, og opplever fortsatt at det er en veldig sterk dominans av menn, spesielt innenfor nettverksbygging. Regionale nettverk bygges ofte opp ganske naturlig av menn, for menn og med menn. Jeg tror ikke det er meningen at de skal bli ekskluderende, men det bare blir sånn, sier Hilda Hulten.

Hilda Hultén er redaktør i Dagens Logistik, og har tatt initiativ til kvinnenettverket Bossa.

– Kjempemoro

Hun er redaktør i Dagens Logistik i Sverige, og har sammen med sin kollega Klara Eriksson tatt initiativ til logistikknettverket Bossa – av og for kvinner. Første samling var kvelden før Logstik & Transport i Göteborg, og ble en dundrende suksess. Rundt 200 kvinner meldte sin interesse og 140 møtte opp for å høre på inspirerende foredrag fra kvinnelige logistikkledere.

– Vi fikk en kanonrespons. Det kom kvinner fra hele logistikkbransjen, fra eiendom, konsulenter, logistikksjefer, IT-folk og forskere. Alt mulig, smiler Hultén.

– Vi merket at det var behov for dette, og at folk satte pris på det. Det var kjempemoro, og energien vi fikk der har holdt seg hele dagen i dag. Det var helt fantastisk, legger hun til.

Nå når Bossa er etablert, starter arbeidet med å finne form og innhold.

– Vi får høre litt hva medlemmene ønsker og vil. Det kan være ren mingel og nettverksbygging eller foredrag og kanskje mentorskap der vi kobler eldre og yngre bransjekvinner med hverandre, sier Hultén.

Hva med Norge?

Hun synes også at noe lignende bør lages i Norge.

– Altså, jeg kjenner jo ikke logistikkbransjen i Norge så godt, men jeg antar at det finnes kvinner der også. Og at de også har samme utfordringer som svenske kvinner; å finne nettverk og forbilder. Et nettverk som Bossa kan være en måte å bli tryggere i bransjen. For jeg synes at å jobbe i et mannsdominert miljø kan være utfordrende. Føler man seg alene, tror jeg er en trygghet i å snakke med folk som kjenner seg igjen i hvordan det er å være den eneste kvinnen i rommet, sier Hultén.

Da er utfordringen gitt til norske logistikk-kvinner. Hvis noen tar et initiativ til å lage et kvinnenettverk innen logistikk i Norge, lover Moderne Transport og Logistikk Inside å fortelle om det.

 

Powered by Labrador CMS