Roar Melum fikk overrakt prisen fra juryens Bente Solberg i samarbeid med kveldens konferansier, Klaus Joacim Sonstad.
Roar Melum fikk overrakt prisen fra juryens Bente Solberg i samarbeid med kveldens konferansier, Klaus Joacim Sonstad.

Logistikkprisen 2023 til rørt Roar Melum

RØROS: Den rutinerte bransjemannen ble hedret under festmiddagen på Røroskonferansen lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikkforeningens trøndelagsavdeling deler hvert år ut Logistikkprisen til en bransjeaktør som har utmerket seg. Årets vinner er Roar Melum, som i dag er daglig leder i Nik. Haugrønning AS.

Se video fra prisutdelingen:

Juryen, som har bestått av Bente Solberg, Jan Kolbjørn Håkonsen og Lars Inge Fenes, mener at årets vinner gjennom sitt arbeid, har hatt en betydning for verdiskaping innen transport og logistikk langt ut over det en kan forvente. Les juryens begrunnelse lenger ned.

Og det var en tydelig rørt Roar Melum som entret scenen for å ta imot prisen.

– Enormt, sa han om å motta prisen, før han understreket at han ikke er alene.

– Alene hadde jeg ikke fått til noe, men alle her har gjort det mulig. Så det er VI som har vunnet dette, sa Melum.

Prispengene på 15.000 kroner, valgte Melum sporenstreks å gi videre.

– De går til Redd Barna i Ukraina, sa han til stor applaus fra salen, fylt av over 150 deltakere på Røroskonferansens comeback for første gang siden 2020.

Bakgrunnen for tildelingen av prisen er lang, og god. Her er juryens begrunnelse:

Hele salen var samstemt i at prisen til Roar Melum var fortjent.
Hele salen var samstemt i at prisen til Roar Melum var fortjent.

«Årets vinner har lang fartstid innen bransjen, og har hatt flere roller innen kompetanseheving, trafikksikkerhet, utvikling av infrastruktur, bedre rammevilkår for næringslivet. Vinneren har også vært en tydelig stemme i media og overfor politikere.

Dette har vinneren gjort i egenskap av både sitt daglige arbeid og et utall verv i ulike organisasjoner.

I sitt daglige virke har vinneren arbeidet for bedre rammevilkår for sin bransje og utøverne der. Dette har ofte vært en tilstand hvor vinneren har jobbet mellom det politiske og det administrative. Vinneren har da også jobbet systematisk med å «utdanne» våre politikere, og har hatt som målsetting at de skulle få god innsikt i bransjen.

Vinneren har også vært en uredd og tydelig stemme i media, hvor det er rettet søkelys på forhold rundt veivedlikehold, trafikksikkerhet, ansattes rettigheter og rammevilkår. Vinneren i sin gule vernejakke har vært et gjenkjennbart tegn i mange reportasjer de siste 10 årene.

Gjennom arbeidet i Vegforum Trøndelag har vinneren jobbet for å samle næringsliv og politikere om felles samferdselsutfordringer for Trøndelag. Her har vinnerens store nettverk kommet godt med.

Juryen vil spesielt trekke frem samarbeidet med NAV for å utdanne flere yrkessjåfører. Dette er et kritisk og viktig tema for hele bransjen, og har vært belyst senest her på Røroskonferansen.

For en del år tilbake gikk Riksrevisjonen gjennom kurssystemet til NAV. De konkluderte med at det ble brukt store ressurser på dyr førerkortutdanning, men at få endte opp i bransjen. Flere passet heller ikke til å være sjåfører. Etter initiativ fra blant annet årets vinner, tok lastebilnæringen selv kontrollen over sjåføropplæringen. Gjennom blant annet speeddating og holdningsarbeid var næringen med å finne de kandidatene som passet til yrket. I Trøndelag har dette samarbeidet gitt 700 nye sjåfører. Vinneren har også jobbet med å spre suksessformelen til andre deler av landet.

Juryen mener at årets vinner gjennom sitt arbeid, har hatt en betydning for verdiskaping innen transport og logistikk langt ut over det en kan forvente.

Vi gratulerer Roar Melum som vinner av Logistikkprisen 2023!»

Powered by Labrador CMS