Det spirer og gror i B.H. Ramberg. Fra venstre Bjørn H. Ramberg, styreleder og hovedeier, Bror H. Ramberg, fjerde generasjon Ramberg, Terje Claussen, adm. direktør og Thomas Lindland, Salgs- og markedssjef. Foto: Per Dagfinn Wolden
Det spirer og gror i B.H. Ramberg. Fra venstre Bjørn H. Ramberg, styreleder og hovedeier, Bror H. Ramberg, fjerde generasjon Ramberg, Terje Claussen, adm. direktør og Thomas Lindland, Salgs- og markedssjef. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ramberg klar for Hanekleiva

Allerede om to uker kan Ramberg stikke spaden i jorda for nytt hovedkontor og lager i Hanekleiva i Sande.

Publisert

Her om dagen skrev styreleder og hovedeier Bjørn Ramberg under kontrakten med entreprenøren, en utbygging kostnadsberegnet til 250 millioner kroner.

– Tomte-kjøp og bygging koster rundt 200 millioner. I tillegg kommer innredning av robotlager til vel 50 millioner kroner, sier Bjørn Ramberg til DT.

Ramberg har også skrevet kontrakt for leie av lokaler på Fugleåsen i Langhus utenfor Oslo. Her skal transport- og logistikkselskapet samle dagens virksomhet på Langhus og Skedsmo. Løsningen er leie av et 12.000 kvadratmeter stort bygg med 65 porter på en 50 mål tomt.

Truck- og robotlager

Første byggetrinn er et 15.500 kvadratmeter lagerbygg i Sande til både eget bruk og utleie til tredjepartslogistikk og lagerhåndtering for nettbutikker. Dette er et avansert truck- og robotlager for plukk av småvarer, lik det Komplett har i Sandefjord.

Positiv Covid-19-effekt

Covid-19 har hatt positiv påvirkning med økt transportaktivitet for landets fjerde største transportør av stykkgods, etter de tre store; Schenker, Bring og PostNord.

Rambergs adm. direktør, Terje Claussen, forteller til DT at koronatiltakene har ført til en sterk økning av netthandelen.

Bjørn Ramberg supplerer:

- Netthandelen var økende fra før, men det at mange må være på hjemmekontor og ikke får reise til utlandet i år har fått netthandelen og hjemlevering til å øke kraftig, sier Ramberg.

Claussen forteller at Ramberg har plukklager for rundt 40 nettbutikker. Når nybygget med termisk varme og kjøling står ferdig i juni 2021 vil kapasiteten øke kraftig.

ASKO til Hanekleiva

ASKO Oslofjord skal også etablere seg med et 20.400 kvadratmeter stort automatisert matvarelager og sentrallager for Østlandet med 36.000 kvadratmeter uteareal i Hanekleiva.

Hanekleiva er et stort område regulert til tung næringsvirksomhet med etablering av ny fylkesvei 319, tomteopparbeidelse og infrastruktur for ca. 500 mål næringsområde.

Foruten Ramberg og ASKO skal flere større firmaer etablere seg i Hanekleiva næringspark.

Arbeidene startet i august 2017.S