Klare for samarbeid: Fra venstre Lars Syse Christiansen (CEO, Wanda), Daniel Kjørberg Siraj (Konsernsjef, OBOS), Mathias Haddal Hovet (CPO, Wanda), Ingunn Andersen Randa (konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling, OBOS).
Klare for samarbeid: Fra venstre Lars Syse Christiansen (CEO, Wanda), Daniel Kjørberg Siraj (Konsernsjef, OBOS), Mathias Haddal Hovet (CPO, Wanda), Ingunn Andersen Randa (konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling, OBOS).

Obos investerer i lager-startup

Wanda tilbyr ekstra lagringsplass som en tjeneste levert på døren, og får nå Obos inn på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Wanda ble lansert i Oslo høsten 2020 og konseptet er å gir kundene sine enkel tilgang til plassen de trenger, når de trenger det. Selskapet henter og returnerer tingene hjemme hos kunden, og benytter ubrukte sentrale lokaler for å levere effektive og bærekraftige lagre.

- Vi er stolte over å få en investor som Obos med på laget. Vi leverer løsninger for å gi kundene våre bedre plass i hverdagen, og da er Obos en perfekt partner og investor, sier Lars Syse Christiansen, daglig leder i Wanda i en pressemelding.

Obos blir en del av et sterkt investorlag som fra før består av ProVenture som ledende investor, Posten Norge og kjente entreprenører som Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no og Andreas Thorsheim fra Otovo.

- Obos jobber hardt med å forstå hvordan teknologi kan gi reell og vedvarende verdi til kundene. Ny teknologi åpner store muligheter for bedre og enklere tjenester, noe Wanda har forstått og er et godt eksempel på. Sammen kan vi tilby våre kunder og medlemmer effektive og bærekraftige måter å lagre og dele ting på i fremtiden, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

- For å løse plassproblemet på en effektiv og enkel måte skal vi kombinere det beste fra logistikk, eiendom og teknologi - og vi har lett etter eiere med kompetanse innenfor nettopp dette, sier Syse Christiansen.

Obos, har på kort tid økt satsingen på ny teknologi kraftig, både når det gjelder intern kompetanse og investert kapital, og har nylig økt investeringsrammen til oppstartsselskap til 200 millioner kroner:

- Vi liker case som er tett på vår egen kjernevirksomhet. Wanda har et sterk team, gode tilbakemeldinger fra kundene og løser et problem som er relevant for mange. Da vi viste våre brukere av appen Nabohjelp hva Wanda kunne hjelpe de med, skapte det stor interesse. I tillegg er selskapets fokus på økt utnyttelse av eksisterende eiendommer en ekstra dimensjon som er interessant for Obos» sier konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i Obos, Ingunn Andersen Randa.

Wanda har hatt en knallstart i Oslo, har frigjort plass for 100 millioner kroner og er nå klar for ekspandere videre - i første omgang i Norge og deretter ut i Europa.

- Vi har en internasjonal ambisjon - vi utvikler teknologi, og da ligger oppsiden i å lansere den mot flest mulige brukere, sier Syse Christiansen.

Powered by Labrador CMS