Per Madsen holder koken.Foto: Per Dagfinn Wolden

Tungvekter leder Tungbilskolen

Lastebiltungvekter Per Madsen har tatt styringen i Tungbilskolen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- En deltidsgreie som passer godt sammen med mine øvrige gjøremål, forteller Madsen.

Som daglig leder i Tungbilskolen har han blant annet ansvar for å gi den beste utdannelsen til framtidige yrkessjåfører. Her inngår ulike former av kurs som yrkessjåfører har behov for.

- Yrkessjåfør-kompetanse er en viktig bit av dette og vi har kurs både for nye sjåfører og etterutdanning for de som har minst 5 års åre erfaring fra yrket. Gjelder alle som utfører person- eller godstransport, sier Madsen.

Trafikkskolen er godkjent av Statens vegvesen og medlem av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL).

Sa takk for seg

Per Madsen (68) sa takk for seg som forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) i mars i fjor. Nestleder, Tore Velten, overtok NLF-rattet når lastebilforkjemperen trakk seg tilbake på årsmøtet i Alta i juni, etter åtte år som forbundsleder.

Madsen har alltid stått på kravet om like rettigheter. Han har alltid ivret for samarbeid og har vært sterkt opptatt av nettverksbygging. Forskjellbehandling, sosial dumping og kabotasje vil ikke Madsen ha noe av. Han har heller ikke gått unna for en hardere linje for å få gjennomslag, blant annet gjennom en sterkere synliggjøring i trafikkbildet.

Ble oppfordret

Per Madsen kom inn i forbundsstyret etter at han ble oppfordret til å stille til valg som styremedlem ved landsmøtet i Sarpsborg i 2006. To år etter, under landsmøtet i Tromsø i 2008, trakk den sittende lederen seg.

Etter mange oppfordringer stilte Madsen til valg og ble valgt enstemmig.

Per Madsen kan se tilbake på en lang karriere som forbundsleder. Den viktigste saken han har jobbet med er ifølge han selv strategiprosjektet «Veien Videre».

Powered by Labrador CMS