– Dette blir ikke noe kjære mor, sier NHO LT-toppene Ole A. Hagen (t.v.) og Are Kjensli. Men de ønsker den nye regjeringen velkommen og lykke til.

Håper ny regjering vil satse på grønn og seriøs transport

NHO LT har store forventninger til en ny regjering etter stortingsvalget.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi vil gjerne gratulere Gahr Støre med seieren og ønske lykke til med å forhandle og danne ny Regjering. Vi vil samtidig takke for godt samarbeid med den sittende Regjeringen og alle komiteene på Stortinget, sier Are Kjensli.

Og kollega og næringspolitisk direktør, Ole A. Hagen, følger opp:

- Det blir krevende forhandlinger om en ny regjeringsplattform, og særlig innen samferdselssektoren har partiene ulik vektlegging av by vs. distrikt og kollektivsatsing vs. veibygging. Men vi må nok regne med at det blir mer krevende for private aktører, sier Hagen.

De to påpeker at samferdselspolitisk talsperson Sverre Myrli (Ap) har varslet at de vil frede Nye Veier, men at han vil se særskilt på organisering av jernbanesektoren og reversere konkurranseutsetting. For gods på bane kan det bli økt oppmerksomhet om terminaldrift og sikre rammebetingelsene, blant annet incentiv- og kompensasjonsordninger.

Useriøse aktører og null-utslipp

- Flere partier har varslet en innskjerping i kampen mot sosial dumping, hvor både lover, regler og holdningsskapende arbeid skal bidra til å få bort de useriøse aktørene i bransjen. Vi i NHO LT er også opptatt av å få bort useriøse aktører og få konkurranse på like vilkår, understreker Are Kjensli.

- Vi forventer også at en ny regjering vil styrke den statlige satsingen på den grønne omstillingen, sier Hagen. For vår del handler mye om å sikre 0-utslipp i byene og kutte 50 prosent CO2 for tungtransporten innen 2030. Tilsvarende gjelder å utvikle virkemiddelapparatet og sikre økte investeringer innen FoU og Innovasjon for vår sektor, også for transport- og logistikkbransjen, avslutter Ole A. Hagen.

Takk og velkommen

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, takker avtroppende statsminister Erna Solberg for samarbeidet de siste åtte årene og gratulerer samtidig Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren.

NHO-sjefen sier at Solberg har ledet regjeringen gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv, en periode preget av omstilling, og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi.

Samtidig sier han at han ser fram til et godt samarbeid med det som blir den nye regjeringen.

– De neste fire årene blir en særdeles viktig periode, hvor politikerne må levere både på å skape nok jobber til folk og på å legge til rette for løsninger på klimautfordringen. NHO er klar til å bidra med innsikt og løsninger fra bedriftene til politikerne. Mulighetene og ressursene ligger i distriktene, i bygd og by, i hele landet, sier Almlid.

Powered by Labrador CMS