Rikke Kyllenstjerna er netthandelsekspert hos PostNord.
Rikke Kyllenstjerna er netthandelsekspert hos PostNord.

Nordisk mester i eBay

I PostNords rapport «Netthandelen i Norden» kommer det frem at nordmenn handler nesten tre ganger så mye fra Ebay som svenskene og danskene.

Publisert

Netthandelen fortsetter å øke i takt med digitaliseringen, og hele 66 prosent av Norges befolkning oppgir at de månedlig handler på nett.

Noe oppsiktsvekkende i rapporten er at vi nordmenn handler tre ganger så mye fra Ebay enn svenskene og danskene, mens vi handler dobbelt så mye som finnene.

 PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna er ikke overrasket, da vi nordmenn generelt sett handler mer fra utlandet enn våre nordiske naboer.

 - Nordmenn handler mye fra utlandet, nesten dobbelt så mye som svenskene. Dette skyldes nok at mange merkevarer ikke finnes i norske butikker, sier Kyllenstjerna.

 På lengre sikt har netthandelseksperten stor tro på at utenlandske netthandelsaktører vil etablere seg på norsk jord.

 - På lang sikt kan utviklingen vi ser i dag føre til at utenlandske nettbutikker etablerer lokale lagerløsninger i Norge, spesielt for returer, sier Kyllenstjerna.  

 I PostNords rapport «Netthandelen i Norden» anslås det at vi nordmenn handlet på nett for 49,1 milliarder NOK i 2018. I snitt handlet en nordmann for 2095 NOK per måned på nett i 2018, som er en firedobling siden 2008. Norge handler nesten dobbelt så mye fra utlandet enn nabolandet Sverige.  

Rapporten kan lastes ned her.