NCL Averøy er blant NCLs nye og moderne skip.
NCL Averøy er blant NCLs nye og moderne skip.

Dobler frekvensen Rotterdam - Vestlandet

NortSea Container Line (NCL) vil kapre kunder som trenger hyppigere avganger sjøveien.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seilingsplan

- Avgang Rotterdam fredag – Ankomst Tananger (søndag), Haugesund (søndag), Bergen (Mandag)

- Avgang Rotterdam Mandag – Ankomst Bergen onsdag

- Avgang Rotterdam Tirsdag – Ankomst Tananger og Haugesund torsdag

NorthSea Container Line vil fra sent september tilby to ukentlige avganger fra Rotterdam til Tananger, Haugesund og Bergen. Fredagsavgang og tirsdagsavgang vil gi import til Sør-Norge ankomst for levering mandag og før helgen, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Dette kan sees i sammenheng med ytterligere satsning på det europeiske shortsea-segmentet. Vi ser en god vekst, tross utfordrende år og ønsker derfor å tilby muligheten for en ytterligere avgang til de kundene som trenger hyppigere frekvens», meddeler administrerende direktør Bente Hetland.

NCL håper at økt frekvens vil gjøre det lettere å velge sjøveien.

- Ved å legge til rette for enda en avgang fra kontinentet kan kunder som trenger flere leveringer i uken ikke måtte planlegge rundt den ene avgangen når de ønsker å bruke Norges lengste motorveien, Nordsjøen», heter det i pressemeldingen.

Bente Hetland i North Sea Container Line håper hyppigere frekvens vil gjøre sjøveien aktuell for flere kunder.
Bente Hetland i North Sea Container Line håper hyppigere frekvens vil gjøre sjøveien aktuell for flere kunder.

17. September starter NCL også ny service til UK som gjør at kapasiteten i flåten øker og slik kan de øke avgangene fra kontinentet. Dette vil innebære økt kapasitet på 28 prosent.

- Satsningen i UK åpner dører for NCL, dette er en service rute vi har ønsket å starte opp en stund – ikke bare på grunn en direkte rute fra Vestlandet til UK for containere er nødvendig i markedet, men fordi det gir oss muligheter til å øke vår konkurransekraft i resten av servicenettet vårt ved å akkurat tilby hyppigere frekvens, sier Hetland.

I løpet av de siste 12 månedene har NCL oppgradert flåten med moderne, større og mer fleksible skip med NCL Svelgen, NCL Averøy, MV Coneste og det siste tilskuddet i flåten som blir levert 22/08-20, NCL Ålesund.

Skipene har betydelige mindre utslipp og kan frakte opptil 862TEUs, disse gjør NCL markedsledende i Norge på containerfrakt.

- Vi håper ytterligere frekvens vil bli godt mottatt i markedet og åpner nye dører for de som sitter på vent ved bruk av sjøtransport, ikke minst de som allerede er gode kunder hos oss, avslutter Hetland.

Powered by Labrador CMS