Posten kjøper 126 nye biler

Scania blir den store vinneren når Posten skal fornye sin bilpark, og skal levere 120 lastebiler. Det drypper litt på Renault og Mercedes også.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scania skal levere 120 biler i hele sitt produktspekter. Renault skal levere fire varebiler og Mercedes-Benz skal levere to lastebiler.

Kontrakten er av de største enkeltkontraktene i norsk lastebilhistorie. Anbudet var delt opp i åtte kategorier biler.

Scania vant i seks av åtte kategorier

Norsk Scania fikk tilslaget i de seks største gruppene av disse. De nye bilene i den nye rammeavtalen skal gå både i rød Posten-farge og i grønt med Bring-dekor.

For Scanias del skal bilene de leverer være i hele produktspekteret. Fra de V8-ere i R-serie trekkvogner og containerbiler til mindre distribusjonsbiler i P-serien. Der vil det være biler med i både kort og lang utførelse  med skap og bakløfter. Disse vil ha kapasitet på 15, 18, 21 og 24 palleplasser.

Stolte og glade

- Scania er stolte og glade for den tilliten Posten/Bring har vist produktene og organisasjonen vår når de har valgt å tildele oss 120 biler i deres siste anbudskonkurranse i Norge, sier kommunikasjons- og informasjonsdirektør I Norsk Scania John Lauvstad.

Volvo har fått kontrakten på de minste distribusjonsbilene. Der skal Posten ha fire Renault Master. Mercedes-Benz skal levere to biler som skal brukes til omlasting og rangering av containere inne på Postens egne terminaler.

Bli fossilfrie

I oktober 2015 slapp Posten nyheten om at alle deres 900 lastebiler i Posten og Bring skulle bli fossilfrie. Ved å gå over på HVO som drivstoff vil Posten spare 50.000 tonn CO2.

- Dette er det største enkelttiltaket vi har gjort noensinne for å redusere CO2-utslippene. Det er en del av det grønne skiftet i Posten og Bring. Med HVO på all tungtrafikk gjør vi et kvantesprang i miljøarbeidet, sa Postens avgående konsernsjef Dag Mejdell den gangen.

Det blir flere Scania å se i årene som kommer i Posten og Brings farger.

Powered by Labrador CMS