Her er den første fransk-japaneren

De første bildene av neste generasjon varebiler fra Citroen, Peugeot og Toyota er sluppet.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at produsentene ville lansere en ny bil i løpet av 2016, og nå er de første bildene av personbilutgaven sluppet.

Det er modellene Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller, og Toyota Proace. I varebilversjon vil vi anta at bilene vil fortsette å hete Citroën Jumpy, Peugeot Expert og Toyota Proace slik som de gjør i dag. Bilene blir tilgjengelig i tre lengder etter hva vi får opplyst.

Fiat er ute

Dette er det første resultatet av samarbeidet mellom PSA og Toyota som ble innledet i 2012. Tidligere var også Fiat Scudo en del av dette samarbeidet, men den vil ikke være en del av denne nylanseringen.

De tre personbilvariantene vil bli vist under Geneveutstillingen i mars neste år.

Les også: Dette er årets varebil i Europa

- Det er med glede vi idag kan presentere disse tre nye bilene, et resultat av samarbeidet med Toyota Motor Europe. Denne avtalen har gjort oss i stand til å utvikle en ny og effektiv plattform for å tilby våre kunder verden rundt et moderne produkt som er særdeles konkurransedyktig i segmentet, sa Patrice Lucas, PSA Peugeot Citroëns sjef for program og strategi.

- Vi er veldig glade for at samarbeidet vi startet i 2012 med PSA Peugeot Citroën nå resulterer i en helt ny generasjon Toyota Proace, sa TME-president og CEO Johan van Zyl.

- Begge teamene har arbeidet hardt, både sammen og individuelt. Jeg er overbevist om at vår karikteristiske nye varebil med alle sine varianter vil styrke Toyotas tilbud innenfor lette nyttekjøretøy i Europa. Nye Proace vil kompletere rekken av solide og holdbare kjøretøy slik kundene forventer fra Toyota, avslutter van Zyl.

Produseres i Frankrike

Målet med samarbeidet er for begge selskapene å ha mulighet til å tilby konkurransemessige produkter i ett-tonns varebilklassen, samt minibuss og combi-segmentet og få fordel av å dele utviklings og produksjonskostnadene. Bilene blir som tidligere produsert ved Sevelnord-fabrikken i Valencinnes i Frankrike. Toyota har deltatt i både utviklingen og de indistruelle investeringskostnadene for det nye kjøretøyet.

Bilene deler alle tekniske løsninger, drivlinjer og utstyr og har design som har røtter i hvert av merkenes designuttrykk, heter det i pressemeldingen.