Her er den første fransk-japaneren

De første bildene av neste generasjon varebiler fra Citroen, Peugeot og Toyota er sluppet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært kjent at produsentene ville lansere en ny bil i løpet av 2016, og nå er de første bildene av personbilutgaven sluppet.

Det er modellene Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller, og Toyota Proace. I varebilversjon vil vi anta at bilene vil fortsette å hete Citroën Jumpy, Peugeot Expert og Toyota Proace slik som de gjør i dag. Bilene blir tilgjengelig i tre lengder etter hva vi får opplyst.

Fiat er ute

Dette er det første resultatet av samarbeidet mellom PSA og Toyota som ble innledet i 2012. Tidligere var også Fiat Scudo en del av dette samarbeidet, men den vil ikke være en del av denne nylanseringen.

De tre personbilvariantene vil bli vist under Geneveutstillingen i mars neste år.

Les også: Dette er årets varebil i Europa

- Det er med glede vi idag kan presentere disse tre nye bilene, et resultat av samarbeidet med Toyota Motor Europe. Denne avtalen har gjort oss i stand til å utvikle en ny og effektiv plattform for å tilby våre kunder verden rundt et moderne produkt som er særdeles konkurransedyktig i segmentet, sa Patrice Lucas, PSA Peugeot Citroëns sjef for program og strategi.

- Vi er veldig glade for at samarbeidet vi startet i 2012 med PSA Peugeot Citroën nå resulterer i en helt ny generasjon Toyota Proace, sa TME-president og CEO Johan van Zyl.

- Begge teamene har arbeidet hardt, både sammen og individuelt. Jeg er overbevist om at vår karikteristiske nye varebil med alle sine varianter vil styrke Toyotas tilbud innenfor lette nyttekjøretøy i Europa. Nye Proace vil kompletere rekken av solide og holdbare kjøretøy slik kundene forventer fra Toyota, avslutter van Zyl.

Produseres i Frankrike

Målet med samarbeidet er for begge selskapene å ha mulighet til å tilby konkurransemessige produkter i ett-tonns varebilklassen, samt minibuss og combi-segmentet og få fordel av å dele utviklings og produksjonskostnadene. Bilene blir som tidligere produsert ved Sevelnord-fabrikken i Valencinnes i Frankrike. Toyota har deltatt i både utviklingen og de indistruelle investeringskostnadene for det nye kjøretøyet.

Bilene deler alle tekniske løsninger, drivlinjer og utstyr og har design som har røtter i hvert av merkenes designuttrykk, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS