Norges flinkeste er fra Drammen

Gikk til topps i varebilcupen.

Publisert Sist oppdatert

 Under finalen på den gamle vestbanetomten ved Aker brygge hadde værgudene virkelig vært på Harald A. Møllers side. En skyfri blå himmel og med drøye 20 grader i skyggen var rammen satt for en spennende finale i Årets Varebilcup. Det ble etter hvert ganske fullt på tribunene, og festen ble avsluttet med DDE-konsert.

Vant på vippen

I finalen var Gjermund Solberg fra Drammen, som jobber for Otera Avotech A/S,  uslåelig og stakk av med tittelen Norges beste varebilsjåfør. Gjermund som til daglig jobber som automatiker var hoppende glad etter at han hadde utkonkurrert Trygve Ognedal fra Stavanger i vippen. Han hadde 15 sekunders fordel etter å ha kjørt nesten feilfritt i slalåm-konkurransen. Det var disse sekundene som skulle vippe seieren over til Gjermund.

Makstiden på vippen var nemlig satt til 2 minutter, og begge utøverne fikk raskt balanse i bilene og kunne bare vente ut makstiden. Når gongen gikk var det dermed Gjermund som hadde flest sekunder i balanse på vippen.

Ingen seier uten dramatikk

Etter å ha kommet på 2. Plass i Drammen 10. Juni vant Gjermund det første heatet i den første utslagings runden på Aker Brygge med VW Caddy. I den 2. runden som ble kjørt med VW Craftere ble han selv slått ut, men ettersom han hadde raskest tid av de utstlåtte kom han inn i konkurransen igjen som dagens heldigste, han hadde raskest tid og ble Lucky Looser.

I lukeparkering med Transporter satt Gjermund opp en forrykende hastighet i siste heat, etter at motstanderen Trygve Ognedal hadde satt standarden allerede i det første heatet.

Etter konkurransen kunne Gjermund fortelle at han aldri har eid en bil til over 20.000 kroner så han gjør et stort hopp opp i en Volkswagen Amarok Double Cab BiTDI 180 hk med automat som koster over 400.000,-.

 

I jobben som Automatiker kjører Gjermund en VW Transporter.