Norges flinkeste er fra Drammen

Gikk til topps i varebilcupen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under finalen på den gamle vestbanetomten ved Aker brygge hadde værgudene virkelig vært på Harald A. Møllers side. En skyfri blå himmel og med drøye 20 grader i skyggen var rammen satt for en spennende finale i Årets Varebilcup. Det ble etter hvert ganske fullt på tribunene, og festen ble avsluttet med DDE-konsert.

Vant på vippen

I finalen var Gjermund Solberg fra Drammen, som jobber for Otera Avotech A/S,  uslåelig og stakk av med tittelen Norges beste varebilsjåfør. Gjermund som til daglig jobber som automatiker var hoppende glad etter at han hadde utkonkurrert Trygve Ognedal fra Stavanger i vippen. Han hadde 15 sekunders fordel etter å ha kjørt nesten feilfritt i slalåm-konkurransen. Det var disse sekundene som skulle vippe seieren over til Gjermund.

Makstiden på vippen var nemlig satt til 2 minutter, og begge utøverne fikk raskt balanse i bilene og kunne bare vente ut makstiden. Når gongen gikk var det dermed Gjermund som hadde flest sekunder i balanse på vippen.

Ingen seier uten dramatikk

Etter å ha kommet på 2. Plass i Drammen 10. Juni vant Gjermund det første heatet i den første utslagings runden på Aker Brygge med VW Caddy. I den 2. runden som ble kjørt med VW Craftere ble han selv slått ut, men ettersom han hadde raskest tid av de utstlåtte kom han inn i konkurransen igjen som dagens heldigste, han hadde raskest tid og ble Lucky Looser.

I lukeparkering med Transporter satt Gjermund opp en forrykende hastighet i siste heat, etter at motstanderen Trygve Ognedal hadde satt standarden allerede i det første heatet.

Etter konkurransen kunne Gjermund fortelle at han aldri har eid en bil til over 20.000 kroner så han gjør et stort hopp opp i en Volkswagen Amarok Double Cab BiTDI 180 hk med automat som koster over 400.000,-.

I jobben som Automatiker kjører Gjermund en VW Transporter.