Overkjørt av tre tonn monsterbil

Au!! Eller? Se video.

Publisert Sist oppdatert

Toyota hadde 12 biler (RAV4, Land Cruiser og Hilux) i ulike varianter til kjøring i skogen like utenfor Vålerbanen på Braskereidfoss, denne uken. Fellesnevneren var drift på alle hjul.

Den mest spektakulære bilen var uten tvil 2,9-tonneren Hilux 6x6 med 3-liters motor og 44 tommers dekk. Bilen er bygget hos Arctic Trucks på Island og registrert for vei.

Etter at vi hadde prøvekjørt 6x6-monsteret sa Eirikur Magnusson i Arctic Trucks at han skulle vise oss «noe kult». Deretter spratt han ut av den 2,9 tonn tunge bilen, reduserte luftmengden i venstre dekk foran fra fem til to psi, la seg på bakken og strakk armen foran dekket.

- Nå kan du starte bilen og kjøre over armen min, sa han til en utvalgt journalist.

Bilen rullet over både hans arm og en anne journalists arm senere (se video nederst i saken), og uten et pip fra noen av de frivillige. Ved å slippe ut så mye luft blir selvfølgelig marktrykket, som allerede var lavt, svært lavt.

Bilen fra Toyota-arrangementet er eid av en bilfrelst engelskmann som bor i Stavanger, men som reiser til Island for å kjøre den. Med 300 liters ekstra dieseltank (i tillegg til 70 liters originaltank) skal det være god rekkevidde for kjøretøyet som kostet 1,5 millioner norske kroner å bygge på Island.