Scania med smart-klokke

Scania har i samarbeid med Sony utviklet det eksklusive armbåndsuret «Black Griffin» som henter vital informasjon fra lastebilen.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske lastebilprodusenten Scania ser framover, og lanserer en interaktiv klokke for lastebilsjåfører. Klokken inneholder smartteknologi som kommuniserer med Scanias lastebiler.

Klokkene kan samle informasjon om drivstofforbruk, kjøreeffektivitet og gjennomsnittshastighet, og kan samtidig brukes til å motta epost, tekstmeldinger og telefonbeskjeder.

999 klokker

Klokken er utviklet i samarbeid med Sony Mobile, og den første versjonen vil bli laget i kun 999 eksemplarer og bære navnet Black Griffin – etter fabeldyret i Scanias logo.

- vi ønsket å utvikle teknologi som virkelig lar Scania Watch bli sjåførens venn. Eksisterende flåtestyringsprogrammer har tidligere rettet seg inn mot transportselskaper og flåteoperatører. Scania Watch, sammen med den nye appen, tar teknologien et skritt videre og hjelper sjåføren i hans eller hennes daglige arbeid, sier Scanias prosjektleder Jonas Svanholm.

Utvikles videre

Scania ønsker å konstant videreutvikle produktet og legge til nye funksjoner gjennom softwareoppdateringer.

- Vi håper at fremtidige versjoner kan inkludere funksjoner som for eksempel overvåking av sjåførens puls. Dette kan åpne opp for en rekke helse- og sikkerhetstjenester for sjåførene, sier Svanholm.

- Spennende muligheter

Mattias Lundholm, Head of Scania Connected Services and Solutions, sier at markedet for en slikt produkt fortsatt er i startfasen, og bevisstheten om slike produkter er lav.

- Men vi ser spennende muligheter for å koble armbåndsur til den essensielle informasjonen som er tilgjengelig i lastebilens tekniske systemer, i tillegg til data fra vårt system for sanntidsovervåking og –analyse av lastebilflåtene, sier Lundholm.