Oneco har mottatt fire slike ID.Buzz Cargo varebiler som skal brukes som servicebiler av Onecos håndverkere. Innen utgangen av august skal 118 slike biler være mottatt.

Kjøper 118 elektriske ID.Buzz Cargo

Har 1400 biler. Tar et stort steg mot fossilfri transport ved å kjøpe 118 stk. Volkswagen ID.Buzz Cargo, elektriske varebiler.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi kjøper inn nye elbiler fordi vi vil være med på klimadugnaden og fordi vi vil redusere våre direkte utslipp. Ved utgangen av 2021 hadde vi i alt 1400 servicebiler, og for oss vil en overgang fra fossildrevne servicebiler til elektriske servicebiler være vårt viktigste bidrag for å redusere våre direkte klimagassutslipp, sier kommunikasjonsdirektør Stian Thorsrud hos OneCo AS som er et industrikonsern med kjerneaktiviteter innen elektro, automasjon og telekom.

- I løpet av 2023 forventer vi en betydelig økning til et sted mellom 180 og 190 elbiler, der 118 av disse vil være ID Buzz, fortsetter han.

Antallet kjøretøy Oneco kan ta inn, er avhengig av at det finnes modeller som møter deres behov til blant annet rekkevidde, lastekapasitet, firehjulsdrift og ladetid. Spesielt gjelder dette for oppdrag som utføres langt fra bynære strøk og i områder med lav eller ingen mulighet for lading.

- Vi har fått signaler fra bilprodusentene om at flere slike modeller vil bli lansert i 2024 og forventer da en videre betydelig økning i andel elbiler i 2024 og 2025. Vi jobber mot et mål om at minimum 70 % av våre servicebiler kan være elbiler innen 2030.

Oneco valgte å kjøpe et stort antall ID. Buzz Cargo fordi den har en rekkevidde, ladehastighet og lastevolum som passer godt med det de skal brukes som - servicebiler.

- Selger godt

Tidligere har vi skrevet om at Mesta har kjøpt 60 ID.Buzz Cargo.

- Salget av ID.Buzz Cargo har gått veldig bra, og Mesta og Oneco er blant de største flåtekundene våre på kjøp av disse varebilene. En stor andel av kundene som har bestilt og eller fått utlevert ID.Buzz Cargo er håndverksbedrifter (elektrikere, rørleggere og snekkere) ute i landet, sier kommunikasjonssjef Lars Joakim Hanssen hos Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

- ID. Buzz Cargo er Volkswagens virkelige inntog i det grønne skifte innenfor nyttetransporten, og vi har mål om å lede an i den grønne omstillingen, slik Volkswagen har gjort innenfor personbil. Norge var et av de første markedene i Europa som åpnet salget av ID. Buzz, noe som betyr at Norge er et viktig marked for Volkswagen, sier Hanssen.

Powered by Labrador CMS