Markerer ny godsrute

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen markerer fredag oppstarten av en av de nye godsrutene som er kommet i stand etter å ha fått tilskudd for godsoverføring.

Publisert

I høst ble multi purpose-skipet «Hannah Kristina» satt i trafikk mellom Risavika i Stavanger og Kristiansund. Skipet er ombygget til å bli en kombinert kjemikalietanker, ro-ro og lo-lo skip.

Rederiet Base Marine som eier «Hannah Kristina», har fått innvilget støtte fra Kystverket gjennom tilskuddsordningen «gods fra vei til sjø» for å etablere en fast godsrute som skal overføre laster som tidligere har gått på vei mellom Stavanger og Kristiansund, med oljebasene som primære anløpshavn. Kuehne + Nagel har leid inn skipet, samt operatør og befrakter.

Base Marine fikk støtte på inntil 27,5 millioner for opprette ruten. Ruten betjener kontraktlaster innen petroleumsindustrien, men retts også mot konsumbaserte laster.

Ruten går fra Tananger og Dusavik i sør via Ågotnes, Mongstad og Florø til Averøy og Kristiansund. Sandnessjøen betjenes foreløpig hver 3.uke med "Hannah Kristina". Sandnessjøen og Hammerfest betjenes også i tilknyttet rute, med ukentlig samseiling, ifølge Kuehne + Nagel.