MAN og Scania med samarbeid

Volkswagen Gruppen begynner å utnytte synergiene.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år ble det klart at Volkswagen kjøper Scania. Derfor er det naturlig at Scania og VW-eide MAN nå innleder et samarbeid.

Samarbeidet går på girkasser for fremtidens kjøretøy. Som et ledd i dette samarbeidet, vil Scanias girkasse-mekanikk gradvis bli implementert i MAN TGS og TGX fra 2016, opplyser MAN i en pressemelding.

MAN vil stå ansvarlig for utviklingen av programvaren for girkassen med tanke på optimal girskifte strategi.

Testing av de første prototypene har allerede startet. Målet er at man også samarbeider om utviklingen av neste generasjon av Scanias nåværende girkasseportefølje sammen. De endelige detaljene i dette samarbeidet utarbeides i disse dager. ZF Friedrichshafen vil også fortsette som leverandør til MANs lastebiler og busser.

- Dette betyr at Scania og MAN kommer til å benytte et felles utviklet, innovativt girkasse-konsept i sine biler i fremtiden. Vårt mål med dette samarbeidet er å utvikle komponenter som kan bli en målestokk for fremtidig kjøretøyteknologi.  Dette er grunnen til at vi ønsker å samarbeide med Scania om utviklingsprosjekter i fremtiden også, forutsatt at de ikke påvirker våre respektive merkevarer, sier Anders Nielsen, CEO MAN Truck & Bus AG. 

MAN og Scania vil fortsette som separate merkevarer i tråd med Volkswagens multimerkestrategi. Det samme prinsippet vil gjelde salg og ettermarked.