Proffe supply chain-folk på Losby Gods. Fra venstre: Jim Byrnes, Blue Ridge, Sverre Rosmo,  Inventory Investment, Lorna Stangeland, tidl. Vectura, nå VP for Supply Chain Management i Atea-konsernet, Erill Bø, BI, Nils Pedersen, Coop.Foto: Per Dagfinn Wolden
Proffe supply chain-folk på Losby Gods. Fra venstre: Jim Byrnes, Blue Ridge, Sverre Rosmo, Inventory Investment, Lorna Stangeland, tidl. Vectura, nå VP for Supply Chain Management i Atea-konsernet, Erill Bø, BI, Nils Pedersen, Coop.Foto: Per Dagfinn Wolden

Fokus er neste generasjon

– Vi må holde fokus på neste generasjons teknologi innen forsyningskjedeplanleggingen.

Publisert

Det understreket Jim Byrnes, fersk adm. direktør (CEO) i Blue Ridge Solutions Inc., i sin innledning på Supply Chain-seminaret på Losby Gods nylig.

Byrnes har 30 års erfaring fra ledende roller i teknologibransjen. I februar ble han ansatt til å lede Blue Ridge, en leverandør av omfattende supply chain-løsninger og planleggingsteknologi, spesielt utviklet for detaljhandel og distribusjon.

- Vi gjør det mulig for våre kunder å øke inntektene til lavere kostnader. Det gjør vi ved å levere presisjon og nøyaktighet for prognostisering, planlegging og kjøp av inventar. Blue Ridge sørger for at produkter er tilgjengelige til rett tid, uten å pådra seg overflødig lagerkostnad, sier Byrnes.

Smartere jobbing

Bedre utnyttelse av digitaliseringen av vareforsyningen gjennom bedre service og lønnsomhet, reduserte varelager og smartere jobbing.

Det var hovedtema da daglig leder Sverre Rosmo i Inventory Investment inviterte nok engang til Supply Chain-seminar på Losby Gods 6. – 8. juni, for niende gang på rad.

Rosmo har jobbet med forsyningskjeder, transport og innkjøp i over 20 år. De siste 10 årene har han jobbet som prosjektleder, konsulent og i salgsrettet virksomhet, hovedsaklig mot nordiske grossister, distributører og detaljister.

Han brenner for logistikkfaget og ikke minst innkjøps- og lagerstyring. Han har i lengre tid vært engasjert som foredragsholder på Handelshøyskolen BI og Logistikkhøyskolen. Han har tidligere publisert artikler om temaet. Rosmo er også styremedlem i LOGMA.

Vellykket

Lorna Stangeland, tidl. Vectura, nå VP for Supply Chain Management i Atea-konsernet, og Torleif Seielstad presenterte omfattende og vellykkede omstillingsprosesser fra henholdsvis Vectura og Gausdal Landhandleri. Her har digitalisering og bruk av ny teknologi vært sentrale suksessfaktorer.

Førstelektor Eirill Bø ved Handelshøyskolen BI og en av Norges aller fremste kapasiteter innen fagfeltet logistikk var en av innlederne. Bø har utgitt flere fag- og lærebøker innen logistikk, transport og forsyningskjeder.

Etter år med en solid fremgang i resultatet besluttet Coop å investere én milliard kroner i digitalisering og moderniseringer i 2016. Som Chief Architect har Nils Pedersen vært med på den digitale reisen i Coop.

Vi fikk ta del i utviklingen i Norges nest største paraplykjede innen dagligvaresektoren via Pedersens innledning på Supply Chain-seminaret.