Havnedirektør Tore Lundestad mottok prisen sammen med sine kollegaer under Logistikkdagen Østfold torsdag.

Logistikkpris til Borg Havn

Borg Havn ble tildelt Integrasjonspartners logistikkpris under Logistikkdagen Østfold torsdag.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borg Havn er en viktig tilrettelegger for det grønne skiftet for næringslivet både i Østfold og resten av Norge.

Det var Ingunn Fristad i Logistikkforeningen Østfold som delte ut prisen til havnedirektør Tore Lundestad.

Premien er en pengepremie på 20.000kr og ett bilde av den lokale kunstneren Jan Blaker.

– Vi setter stor pris på prisen, og den motiverer oss kraftig til videre innsats, sa havnedirektøren da han fikk mikrofonen i hånda etter prisutdelingen.

«Bedriften har hatt et grønt omstillingsfokus i mange år og ligger langt framme i omstillingsprosessen som kreves for å bidra til å nå de nasjonale klimamålene. Det legges til rette ved både å feie for egen dør, samt å legge til rette for at andre aktører som bruker deres arealer lykkes med innovasjon og klimaomstilling», heter det i juryens begrunnelse.

Tidligere i vinter kastet Borg Havn seg rundt og ble bilhavn for en kort stund, da kapasiteten var sprengt i andre havner.

At Borg Havn er et viktig nav for næringslivet i hele Østfold og også resten av landet, trekkes også frem.

«Å hente kunnskap og innsikt, samordning og synlighet er viktig for Borg havn, og vi oppnår bedre resultater gjennom samarbeid. FNs bærekrafts mål nr. 17 er derfor en viktig rettesnor i havnas arbeid som gjør at vi kan levere på andre utvalgte og prioriterte bærekraftsmål.

Hele havneanlegget på Øra er i 2022 ferdig tilrettelagt med et internt høyspentgrid. Kranparken er elektrisk og vil kun gå på diesel ved forflytting. Anlegget er tilrettelagt for ny elektrisk havnekran som leveres i løpet av 2023, og det er også lagt til rette for ladestasjon til elektrisk terminalutstyr som leveres i 2023».

Powered by Labrador CMS