Posten bygger gigantterminal i Moss

Posten har kjøpt en tomt på 140 mål i Moss, med ambisjon om å bygge en av landets største pakketerminaler.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordfører i Moss Hanne Tollerud og Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten, møttes i Moss Næringspark hvor Posten skal bygge en av sine største og mest moderne terminaler.

De to siste årene har Posten hatt en vekst i pakker fra netthandelen på 79 prosent og det forventes en ytterligere økning i årene som kommer. For å øke kapasiteten og effektivisere logistikken, bil Posten bygge en stor terminal i Moss, og har sikret seg en egnet tomt.

- Vi er veldig glade for å kunne etablere oss i Moss hvor ambisjonen er å etablere en fremtidsrettet virksomhet som også innebærer nye arbeidsplasser. Vi får en sentral beliggenhet med rask tilgang til E6 og kort avstand til både Sverige og Oslo, samtidig som vi ligger tett på transportkorridorer over Oslofjorden. Vi har som mål å bygge en moderne terminal med høy miljøstandard, sier Hans-Øyvind Ryen som er konserndirektør i Posten.

Tomten som Posten har kjøpt er på 140 mål og ligger i Moss Næringspark. Opparbeidelse av tomten starten før sommeren. Det er forventet av terminalen settes i drift i 2025 og at den ved oppstart skal kunne håndtere rundt 20 000 pakker i timen.

Den nye terminalen vil bli miljøsertifisert (BREEAM). Posten har Norges største bilpark med elektriske kjøretøy og terminalen vil ha fasiliteter som er tilrettelagt for kjøretøy på fornybar energi - og som leverer på den ambisiøse miljøstrategien Posten har de kommende årene.

Powered by Labrador CMS