Contract Logistics & Chief Commercial Officer, Tom Schmitt, roser Norge for å sette fotavtrykk innen digitalisering, ny teknologi og miljøsatsing. Foto: Per Dagfinn Wolden
Contract Logistics & Chief Commercial Officer, Tom Schmitt, roser Norge for å sette fotavtrykk innen digitalisering, ny teknologi og miljøsatsing. Foto: Per Dagfinn Wolden

Arkitekten bak Europa-satsingen

Tom Schmitt er arkitekten bak kontraktlogistikk og forsyningskjede i Schenker, verdens største logistikktilbyder. Han roser Norge for å sette fotavtrykk innen digitalisering, ny teknologi og miljøsatsing.

Publisert

Pilen for den tyske logistikkgiganten peker bare oppover.

– Gode resultater og lønnsom vekst kommer på bakgrunn av riktig tenkesett, strategi, innovasjon og godt samarbeid med topp, globale selskaper, sier arkitekten bak Europa-satsingen og sjef for Schenkers kontrakts-logistikk og SCM.

Schenker Forum 2018 tok pulsen på logistikk og transport med et knippe spennende foredragsholdere, blant andre Tom Schmitt.

Sjef for gigantnettverk

Han leder DB Schenkers kontraktlogistikk med rundt 20.000 ansatte ved nesten 750 steder, en lagerflate på totalt 8 millioner kvadratmeter fordelt på over 50 land på alle kontinenter.

- Med dette gigantiske nettverket kan vi tilby skreddersydde logistikkløsninger for industri og handel. En omfattende portefølje av individuelle løsninger for bil-, konsument- og elektronikkbransjen, industri og helsevesen er eksempler på dette. Servicetilbudet vårt omfatter alle trinn i verdikjeden fra anskaffelse, produksjons- og distribusjonslogistikk til «after-sales-service», forteller Schmitt som på ingen måte slår seg til ro med konsernets utvikling i Europa hittil.

– Vi er langt i fra målet ennå. For å gjøre lagerlogistikken til en suksesshistorie må vi være innovative innen digitalisering og ny teknologi, og ikke minst for å sette fotavtrykk innen miljøsatsingen, understreker Schmitt.

Roser norsk logistikk

Han har stor respekt for Schenkers norske selskap, som nettopp setter fotavtrykk innen disse områdene.

Arkitekten bak kontraktlogistikk og forsyningskjede i verdens største logistikktilbyder understreker betydningen av å være på godfot med industri og handel i den verdensomspennende varehandelen med landtransport, fly- og sjøfrakt.

- Integrert logistikk styrer verdens viktigste treffpunkter mellom varestrøm og transportører. Våre tilleggstjenester sikrer at strømmen av gods flyter uten hindringer og at forsyningskjedene stadig optimaliseres for suksess, sier Tom Schmitt.

Mye i ryggsekken

Foruten å være medlem av toppledergruppen i konsernet har han bred erfaring fra en rekke internasjonale bedrifter og prosjekter i USA, Canada og Tyskland.

I 2015 ble han ansatt som Contract Logistics & Chief Commercial Officer, og ble samtidig medlem av toppledelsen i Schenker, såkalt Member of the Board.

Schmitt har mange års erfaring fra lederstillinger i British Petroleum, McKinsey og FedEx. Han er utdannet ved Middlesex University, London og Harvard Business School, USA.

Etter eksamen med toppkarakterer ved Middlesex startet Tom Schmitt sin karriere hos British Petroleum i London og Cleveland.

Han var Senior Engagement Manager hos McKinsey & Company i Atlanta og Østerrike samt president/CEO for FedEx Global Supply Chain Services i Memphis.

I Memphis var han samtidig ordstyrer for Memphis Chamber of Commerce og kom på listen over de 100 mest innflytelsesrike personene i Tennessee.

Senere har han vært CEO for Purolator, størst i Canada på pakketjenester, og ledet AquaTerra, et privateid egenkapital kontorserviceselskap, som CEO og medeier.

Schmitt har sittet i styret i både aksjeselskaper og private foretak i USA, Tyskland og Canada.

Han har også utgitt bestselgeren «Simple Solutions» om management og ledelse.