Rørprodusenten Pipelife Norge har satt verdensrekord med et rørslep på 27.720 kilometer. Nå kan rekorden komme i Guinness rekordbok.
Rørprodusenten Pipelife Norge har satt verdensrekord med et rørslep på 27.720 kilometer. Nå kan rekorden komme i Guinness rekordbok.

Pipelife satte verdensrekord

Rørprodusenten Pipelife Norge har satt verdensrekord med et rørslep fra Stathelle til Malaysia.

Publisert

En gigantisk rørleveranse til en stor kraftutbygging i staten Sarawak på Borneo, ble slept imponerende 27.720 kilometer. Nå kan rekorden komme i Guinness rekordbok.

Det er Pipelifes fabrikk på Stathelle som har stått for produksjonen og leveransen av rørene. Seilasen ned vestkysten av Afrika, rundt Kapp det gode håp og over det indiske hav til Borneo tok hele 190 dager.

Guinness rekordbok

Rekordslepet til Malaysia er en ny og solid verdensrekord i rørslep.

Pipelife Norge hadde også den forrige rekorden; den ble satt i 2016 da de gjorde et tilsvarende slep til Uruguay. Den distansen var rundt halvparten av Malaysia-slepet.

Nå har det kinesiske kraftutbyggerselskapet tatt initiativ til at rekorden kommer inn i Guinness rekordbok.

– Det er utrolig moro om rekorden blir offisiell ved å komme inn i den berømte rekordboka, sier Trygve Johan Blomster, eksportsjef i Pipelife Norge.

Unik norsk leveranse

Plastrørene, som nå er på plass ved kraftverket i Malaysia, har en utvendig diameter på 2,5 meter. Totalt var leveransen på 3330 meter rør, fordelt på seks rør på 555 meter hver. Rørene fra Stathelle er inntaksledningene for kjølevann for kraftanlegget til Sarawak Energy, som bygges av en av Kinas største entreprenører. 

Fakta om kraftverket i Malaysia

Bintulu Combined Cycle Plant, med en samlet kapasitet på 317 MW, ble registrert i De forente nasjoner under ordningen Clean Development Management (CDM) 18. september 2010. CDM-ordningen er en del av Kyoto-protokollens miljøavtale og har som mål å oppmuntre til bærekraftig utvikling og redusere klimagassutslippene. Bintulu-anlegget er den største CDM-fabrikken i Malaysia. Kraftverket kal være ferdig i løpet av 2019.

Fakta om Pipelife Norge

Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast. Bedriften er en del av Pipelife-konsernet som er blant Europas ledende produsenter av plastrør og tilhørende deler. Konsernet har fabrikker i 26 land. Rørene benyttes til vann, avløp, kabelbeskyttelse og elektriske husinstallasjoner.