Speditørenes jus-tungvekter, Torgeir Gullaksen, takker for seg. Foto: Per Dagfinn Wolden

Transport-jusens mann takker av

Torgeir Gullaksen er den lengst-arbeidende advokat på transport-jus i Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han betraktes som speditørbransjens mest kompetente advokat på transport- og spedisjonsrett og forretningsjuridiske spørsmål.

Gullaksen har arbeidet med spedisjon i nærmere 40 år. Han har vært ansatt i NHO Logistikk og Transport (NHO LT) siden 2000-tallet, og til meget stor nytte for medlemsbedriftene.

Siden 1980-tallet har han jobbet på alle områder innen spedisjons-jus fra eget advokatkontor. Kundene har vært store og små spedisjonsbedrifter.

Flyspeditørenes mann

Først og fremst har flyspditørene mye å takke Gullaksen for. Han spilte en meget sentral rolle og holdt i trådene med etableringen av flyspeditørbygget på Fornebu og i Bergen.

Men Gullaksen som har jobbet med alle områder innen spedisjonsjus har betydd veldig mye for bransjen generelt.

Spedisjons-advokaten har vunnet de aller fleste store rettssakene han har hatt opp gjennom årene. Det være seg kontrakter, skade- og tapssaker, tollsaker og mye annet.

Radarpar

Sammen med den juridiske tungvekteren, speditørgeneralen og NHO LT-sjef gjennom mange år, Tom Rune Nilsen, utgjør Gullaksen radarparet på transport-jus, toll og avtalejus innen spedisjon i Norge.

Det hele skal ha begynt med at Gullaksen og Nilsen fant sammen i en felles sak hvor de representerte to forskjellige speditører som hadde unnlatt å deklarere en ny avgift som kravstiller selv burde hatt kontroll på. Radarparet vant saken.

Siden har de vært hverandres gode støttespillere, og de har samarbeidet i de aller fleste saker.

Gullaksen er dessuten en rolig type som ikke lar seg skremme, verken av harde tak i skranken eller av brysomme motparter.

God erstatter

Camilla Raastad er imidlertid tilbake hos speditørene og erstatter Torgeir Gullaksen når han trer inn i pensjonistene rekker 16. april.

Raastad kjenner bransjen og mange av medlemsbedriftene godt. Hun gjorde seg også bemerket på en positiv måte i tiden som advokat i LTL-administrasjonen (NHO LT) som en sentral og dyktig juridisk støttespiller for medlemsbedrifter og transportbransjen.

Hun betraktes som meget godt egnet til jobben som omfatter et stort juridisk felt av saker som føres fra begynnelse til slutt. Det være seg transportrett, toll og forretningsjuridisk bistand for transport- og logistikknæringen.

De siste ti årene har hun drevet egen advokatpraksis med hovedsakelig bedrifter i transport- og logistikkbransjen som klienter.

Powered by Labrador CMS