Logistikksjef Marte Strand Andresen i Ranheim Paper & Board mottok Logistikkprisen 2019 under Røroskonferansens festmiddag lørdag kveld. Her flankeres hun av jurymedlemmene Rolf Aarland (formann)(t.v.) Roar Melum og Ola Strandhagen. Foto: Per Dagfinn Wolden

Logistikkpris til Ranheim Paper & Board

Logistikksjef Marte Strand Andresen i Ranheim Paper & Board mottok Logistikkprisen 2019 under Røroskonferansens festmiddag lørdag kveld.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den årlige Trøndelags-prisen har høy prestisje innen midt-norsk transport- og logistikkbransje.

Ranheim Paper & Board har etablert en helhetlig løsning, integrert i hele kjeden. Det være seg fra dør-til dør og overgang til sjø og bane.

Fixet i samhandling

Resultatet er blant annet 1200 færre trailere på vei, og det spares 600 tonn med Co2. En reduksjon fra 2345 km til 24 km godstransport på bil gir 1,2 mill. kroner årlig i reduserte fraktkostnader.

Ranheims-bedriften har etablert en bedre vareflyt for både inngående og utgående godsstrømmer av sine 45-fots. Ordningen sparer både tid og penger, men gir også en bedre totallogistikk for hele fabrikken med redusert risiko og mindre skader.

Dette har de fikset i samhandling med Unifeeder, Drammen Havn, Greencarrier og Green Cargo. Logisticas Rolf Aarland har vært koordinerende konsulent med kartlegging, analyser, innovasjon, utvikling og implementering.

Nytt steg i bærekraft

Juryen begrunner tildelingen med at prisvinneren har tatt et nytt steg i bærekraft, og med god samhandlingspraksis for et bedre miljø, for ansatte og for lønnsomheten.

Nå arbeider Ranheim Paper & Board videre med konkrete planer for nye forbedringer, og som er viktig for prisvinneren, for de ansatte og for regionen.

Juryen understreker at bedriften viser vei for andre som ønsker å gå samme løype for å bedre bærekraften, og at det derfor er en glede å gi logistikkprisen til Ranheim Paper & Board.

Juryen har bestått av Ola Strandhagen, Rolf Aarland (formann) og Guttorm Sand.

Logistikkveteran Rolf Aarland trekker seg nå ut at den tradisjonelle logistikkpris-juryen som formann i en «mannsalder» og overlater vervet til Ola Strandhagen.

Guttorm Sand er også ute av juryen og erstattes av Roar Melum.

Powered by Labrador CMS