Tomten Logicenters har kjøpt, er området mellom DSVs nybygg i forkant av bildet, og Toveien.

Kjøper giganttomt i Vestby

Logicenters har sikret seg en tomt på 100.000 m² i Vestby, og er på offensiven i det norske logistikkeiendomsmarkedet.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vår plan er å vokse skikkelig i Norge, og vi ønsker å ha en tilvekst på et visst antall anlegg i årlig

Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters

Med den nyeste anskaffelsen eier Logicenters nå et samlet tomteareal på 128 000 m² for utvikling i området.

- Vi har hatt stor suksess i Vestby og med det nye tomtekjøpet kan vi fortsette å utvikle og leie ut logistikkarealer til aktører som har høye krav og er i forkant. Dette oppkjøpet vil gjøre det mulig for oss å tilby eiendommer for både større og mindre leietakere. Vi ser frem til å ønske våre første leietakere velkommen fra begynnelsen av 2022, sier Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Matthias Kettelhoit, Logicenters

Tomten Logicenters nå har kjøpt har adresse Toveien 21, og ligger rett nord for det nye anlegget til DSV. Tomten er på 100.727 m² og selger er Ferd Eiendom.

Satser på Vestby

I MTs utgave i juni presenterte vi tomtene på utbyggingsområdet i Vestby. Det er tomten merket 3 Logicenters nå har kjøpt.

Det nordiske eiendomsinvesteringsselskapet NREP, som eier Logicenters, gjorde sin første tomteinvestering på Vestby allerede i 2016 da de kjøpte en tomt på 130.000 m² . Selskapet har siden da utviklet logistikkbygg på til sammen 56.000 m² i Vestby, inkludert en pågående utbygging på 12.000 m² som forventes å være ferdig i begynnelsen av 2021.

Så sent som i våres kjøpte eiendomsaktøren et nytt tomteareal på 27.000 m², og med det siste kjøpet på drøyt 100.000 m², har Logicenters sikret seg en god posisjon for videre utvikling i næringsparken.

– For Logicenters er det ikke bare viktig å etablere oss ved geografisk og strategisk viktige logistikksentra, men også å fortsette å styrke vår tilstedeværelse i disse områdene. Det er nettopp det vi gjør med dette landervervet, sa Jens Petter Hagen, partner i NREP Norway til MT tidligere i år. NREP er selskapet som står bak Logicenters.

– Vestby er ideelt for logistikk og med nærhet til Oslo er det veldig attraktivt for mange selskaper. Vi gleder oss til å kunne utvikle høykvalitets logistikkfasiliteter i området, la Hagen til.

Offensive

Matthias Kettelhoit har tidligere fortalt MT at de ønsker å gå offensivt til verks i Norge.

– Vår plan er å vokse skikkelig i Norge, og vi ønsker å ha en tilvekst på et visst antall anlegg i årlig, sier han.

Logicenters har fra før utviklet og bygget Prime Cargos nye lager på 44.000 m² i Vestby, og det er på nabotomten det nå skal bygges et 12.000 m² stort nybygg. Deler av dette bygget skal leies ut til BH Nordic, som står bak Barnas Hus. Eiendommen skal etter planen være ferdig tidlig neste år. Totalt har Logicenters over 400.000 m² logistikkbygg under utvikling i Norden.

Powered by Labrador CMS