BYGGER: Tomten til Anthon B Nilsen ligger i det sydøstre hjørnet av gigantområdet på Vestby. I Bakkant reiser DSVs nye bygg seg.

– Flere vil syd for Oslo

– Tidligere ville tre av fire logistikkaktører til nordaksen. Nå har det snudd, sier Hennig Sørlie hos eiendoms­utvikleren Anthon B Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utbyggingstakten på logistikkbygg i Osloområdet har vært høy de siste årene, spesielt på strekningen mellom Oslo og Gardermoen. Men her begynner det å bli fullt, og nå er tendensen at bedrifter heller ønsker å etablere seg syd for Oslo, forteller prosjektdirektør hos Anthon B Nilsen, Henning Sørlie.

– Tidligere opplevde vi at tre av fire ville i «nordaksen». Det har snudd, sier han, og peker på to ulike årsaker.

– Havn viktig

– Det er en kombinasjon av at det er færre ledige tomter nord for Oslo og et økt fokus på aksen fra Europa og Sverige til Oslo. Dessuten teller nærhet til havn mer. Om noen år vil vi også få en ny løsning for Oslofjordtunnelen som vil gi god stabilitet i forbindelsen fra Vestby mot markedene vest for Oslofjorden, sier Sørlie.

BEGYNNELSEN: Første byggeprosjekt på Vestby-tomten til Anthon B Nilsen er Optimeras nye sentrallager.

– I det hele tatt kan det sies at Vestby blir et effektivt knutepunkt for transport både nord-syd og øst-vest med nærhet til stor markeder og reduserte kjørelengder som resultat. Det siste er ikke minst viktig av miljøhensyn, understreker Sørlie.

Anton B Nilsen Eiendom har derfor investert i et stort område på Vestby, som nå er under utvikling (del av Vestby næringspark øst). Nå i vår begynte arbeidet med å bygge Optimeras nye sentrallager på 23.000 m², som er det første prosjektet på dette området.

Vil kjøpe mer

Anton B Nilsen sitter på ytterligere 90 dekar på området som kan bygges ut med opp mot 50.000 m² bygningsmasse. Det kan bli mer.

– Vi opplever et vesentlig større fokus på Vestby, og vi ser på muligheten for å kjøpe mer, forteller Sørlie.

Han understreker at beliggenhet er viktigste faktor når logistikkaktører skal bygge nytt, men også bygg med kvalitet og utviklingsmuligheter teller. Og selvfølgelig hvilken kompetanse utvikleren kan tilføre for å skape bærekraftige løsninger.

– Kvaliteten på bygget, miljøhensyn og hvor robust man er rustet for fremtidige utvidelser er også viktig, konkluderer han.

Powered by Labrador CMS