Forhandlingsleder Marius Træland i YTF sier at de ikke har tenkt å gi seg i forhandlingene før norske godssjåfører har fått det lønnsløftet de fortjener.

Lastebilsjåførene krever solid lønnsløft

Lastebilsjåførene krever en solid økning i lønnsoppgjøret. - Vi gir oss ikke før dette er på plass, sier YTFs forhandlingsleder, Marius Træland.

Publisert

Yrkestrafikkforbundet (YTF) fikk manddag inn i lønnsforhandlingene for Godsbilavtalen med et klart mål: å sikre reallønnsvekst for godssjåførene. Forhandlingene, med YTF og Fellesforbundet på arbeidstakersiden og NHO og NLF på arbeidsgiversiden, finner sted 3. og 4. juni 2024.

YTFs forhandlingsleder, Marius Træland, understreker viktigheten av å få på plass en betydelig lønnsøkning for godssjåførene. 

- Godssjåførene våre fortjener en lønn som speiler deres krevende arbeid og slit. Vi gir oss ikke før dette er på plass, sier Træland.

YTFs to hovedpunkter i forhandlingene er et generelt lønnstillegg som gir rettferdig økonomisk vekst, og heving av minstelønnssatsene for alle kategorier arbeidere for å  sikre en bærekraftig inntekt.

- Godssjåførene våre fortjener en arbeidsdag som ikke bare er overkommelig, men også gir rom for et balansert liv, sier Træland. 

YTF forventer for at arbeidstiden blir jevnere fordelt og at sjåførene får den hvilen de trenger for å utføre jobben på en sikker og effektiv måte.

Powered by Labrador CMS