En gledens dag for MAN-sjef Joachim Drees som etter fem års arbeid endelig kan avduke de nye lastebilseriene til MAN.
En gledens dag for MAN-sjef Joachim Drees som etter fem års arbeid endelig kan avduke de nye lastebilseriene til MAN.

Ny MAN-generasjon avduket

BILBAO (MTlogistikk.no): Mandag 10. februar 2020 vil inngå i historiebøkene for MAN. Da ble en helt ny generasjon lastebiler avduket med TGX i spissen.

Publisert

Selv om Europa holdt på å blåse bort, trosset MAN værgudene og arrangerte en storslått avduking av sin helt nye lastebilgenerasjon i Bilbao.

Logistikk2020:
Grønn, effektiv og lønnsom

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 15. april
Hvor: Clarion Hotel The Hub, Oslo
Blant foredragsholderne:
Torbjørn Johannson, Asko
Silvija Seres, teknolog og matematiker
Marit Vårdal, Maersk
Karoline Bjørklund, NHO Logistikk og Transport
Erik Røhne, CargoNet
Lars Erik Marcussen, HeidelbergCement Group.

Program, foredragsholdere og debatt oppdateres fortløpende på www.logistikk2020.no

En tydelig rørt toppsjef Joachim Drees i MAN kunne etter fem års arbeid endelig avduke bilene. Det er 20 år siden MAN sist kunne lansere en helt ny lastebilgenerasjon så det er lett å skjønne entusiasmen og gleden til de mange MAN-medarbeiderne som var tilstede.

Digitaliseringen fortsetter innenfor lastebilnæringen, og alle MANs lastebiler er nå utstyrt med digitale instrumenter. Det gjør at ny funksjonalitet enklere kan implementeres i bilene. Bilene kan også oppdateres «over the air» som det heter på nynorsk.

Det er spesielt førermiljøet som har fått en stor oppgradering med helt nytt interiør og bedre levekår for førerne. Her er det ingenting som ikke er blitt nøye sett på og vurdert. Hele 300 førere har vært med og kommet med innspill i prosessen for å sørge for en så god hverdag som overhodet mulig for dem som tilbringer størstedelen av døgnet i førerhytta. 

Nye assistansesystemer og en kraftig reduksjon av drivstofforbruket samt en betydelig reduksjon i CO₂-utslipp står også på menyen.

Se bildekarusellen for ytterligere informasjon om endringene på bilene.