Søskenparet Lene og Lars Inge Mellum har startet en ny og spennende epoke i selskapets historie. Foto: Per Dagfinn Wolden
Søskenparet Lene og Lars Inge Mellum har startet en ny og spennende epoke i selskapets historie. Foto: Per Dagfinn Wolden

En ny tid for Roadfeeders

Søskenparet Lene og Lars Inge Mellum har startet en ny og spennende tid med mange nye muligheter.

Publisert

Roadfeeders AS tilbyr nå også Ground Handling som en del av sitt tjenestespekter til flyselskapene i faste ruter og flyspeditører som booker inn charterfly.

Europas mest moderne

Det over 20 år gamle velrenommerte speditør- og flyfraktselskapet har tatt steget inn i den mest moderne og effektive cargoterminalen i Europa.

- Men viktigst av alt er at terminalen er etablert på flyplassen med direkte tilgang til sikker sone. En ny og spennende epoke i selskapets historie er skrevet, forteller daglig leder Lene Mellum i Roadfeeders.

Foruten kontorer huser den 8500 m2 store terminalen kjølelager, tørrlager, spesialrom for flyfrakt som verdirom og fryserom.

Synergieffekter

Selskapet håndterer flyfrakt for over 80 flyselskap ved Norges hovedflyplass. Selskaper som Norwegian, Cargolux, KLM, Air France, British Airways, CAL Cargo, Finnair og Singapore Airlines er noen av Roadfeeders viktigste kunder.

– Vi tilbyr tjenester på flyfrakthåndtering, Ground Handling for cargofly, samt truckingtjenester både nasjonalt og internasjonalt. Man sender flyfrakt fordi ting skal komme raskt frem, og vi er derfor ganske unike, understreker Lars Inge Mellum som nevner daglige avganger til Kristiansand, Stavanger og Bergen begge veier som eksempler.

Bilene går på kvelden ved 19-tiden, og er fremme ca. kl. 0630 hver morgen.

Internasjonal trucking

- Når det gjelder den internasjonale truckingen, så er det ekspress ved at man er på mange hovedflyplasser i Europa innen 24 timer. Og det går mange biler. I 2016 ble det registrert over 7000 utgående T1-dokumenter på grensen. Og flere blir det i 2017, sier Lars Inge.

Roadfeeder er spesialist på thermotransport, hvor fersk laks, annen sjømat, frukt og blomster er en stor andel av det som kjøres.

70 vogntog er satt i system for levering i ulike kravspesifikasjoner. Vogntogene kjører på Europa hvor Amsterdam, Frankfurt, København, Stockholm, Liege og Paris er noen av destinasjonene.

Familieselskap

Roadfeeders AS ble etablert i november 1996 av Inge Mellum på Fornebu. Det hele startet etter at Norsk Flyfrakt ble solgt der Mellum var deleier. Inge fant ut at det var for tidlig å pensjonere seg, og Roadfeeders så dagens lys, og som fra starten av var et rent familieforetak.

Sønnen Lars Inge har vært med fra starten og er i dag salgsdirektør i selskapet. Søster Lene kom inn i selskapet i 2002, og har siden 2012 vært selskapets daglig leder.