Matgrossist bygger nytt lager

Grossisten Cater Storkjøkken bygger nytt sentrallager på 16.000 m2 i Lier.

Publisert Sist oppdatert

Byggestart for et nytt stort lagerbygg på Gjellbekk industriområdet er rett rundt hjørnet. Hovedleietaker i bygget blir Cater Storkjøkken, og lageret skal ha en optimal planløsning for matvarer til storhusholdningskunder.

10.000 av kvadratmeterne skal brukes til fryselager, kjølelager og tørrvarelager. I tillegg er det 3.000 kvadratmeter med kontorlokaler samt en parkeringskjeller.

Selskapet er i dag en sammenslutning av de tre tidligere matvaregrossistene Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Mysen. Årets omsetning vil passere 500 millioner kroner.

- Vi leverer matvarer til storhusholdninger som kantiner, restauranter, fastfood, hoteller og institusjoner i Buskerud, Nordre Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland. Cater er et selskap i sterk vekst, og vi har nettopp dratt i land to store kontrakter. Så vi trenger utvilsomt mer plass, sier Garder som påpeker at de nye lokalene på Liertoppen vil bidra til enklere og mer effektiv logistikk og distribusjon til hele Østlandsområdet

- Det nye lageret vil bli topp moderne, og vi legger vekt på manuell drift fordi vår største konkurransefordel er fleksibilitet. I tillegg blir det mange nye arbeidsplasser, og i første omgang søker vi etter en salgssjef og en leder for logistikk og drift, påpeker daglig leder i Cater Storkjøkken, Bjørn Garder.

Det nye sentrallageret på Liertoppen utenfor Drammen skal leies ut til husholdningsgrossisten Cater Storkjøkken som i dag har hovedkontor i Mjøndalen.

Blant andre skal også entreprenøren som oppfører bygget, Alento, flytte inn i de nye lokalene. Totalt dreier det seg om over 120 arbeidsplasser derav 70 fra Cater. I tillegg vil Alento ha 100 arbeidere i sving på tomten i løpet av byggeperioden som varer fram til ferdigstillelse om ett år.