Gresvig tredoblet effektiviteten

Med nytt automatlager ved hovedlageret i Askim, har Gresvig både effektivisert driften og spart plass.

Publisert Sist oppdatert

Med 220 butikker er Gresvig landets største aktør innen sport og fritid. I fjor tok de i bruk det helautomatiske plukklageret Autostore ved sitt hovedlager i Askim.

Robotene arbeider kontinuerlig med henting av alle typer sports- og friluftslivsutstyr, fra lokasjoner i 11 etasjer. Autostore er levert av Element Logic AS og ble tatt i bruk i august i fjor, mens prosjektet sluttføres i løpet av dette året. Tore Einan, driftssjef logistikk hos Gresvig, forteller at denne satsningen gir gevinster både ved Gresvigs sentrallager og ute i butikkene over hele landet.

- Tredoblet effektivitet

- Her ved sentrallageret snakker vi om en tredobling av effektiviteten, og Autostore gir høyere effektivitet og kvalitet gjennom hele verdikjeden. Med høyere lagringstetthet blir også arealbehovet redusert, og kortere plukktid på lageret gir redusert bruk av innleid arbeidskraft. Tidligere måtte operatørene kjøre til varen for å hente den, nå leveres varen fra Autostore direkte til operatøren, forteller Tore Einan i en pressemelding fra ITO.

Opptil 80 prosent av varene kan håndteres i Autostore Dessuten oppnår landets største sportsaktør mer butikkvennlige leveranser, med innholdsoversikt for hvert kolli.

- Siden hvert kolli med varer er pakket mer butikkvennlig, bruker butikkmedarbeiderne hos G-Sport, G-Max og Intersport mindre tid på utpakking, sortering og plassering, og mer tid på kundene. Fordelene er mange, og et klart flertall av medarbeiderne våre foretrekker å arbeide med Autostore, legger driftssjefen til.

Pall-Pack på plass

Siden 2013 har Gresvig benyttet en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin fra ITO. Derfor var det naturlig å gå i dialog med ITO om et komplett pallhåndteringsanlegg med heis for mottak av innkommende varer på pall.

Den installerte løsningen består av transportbane for mottak av paller, automatisk heis til andre etasje der pallene samles opp før utplassering i Autostore eller på pallplasser. Det benyttes gjennomløpsbaner (gravitasjonskraft) med åtte pallbaner og totalt 54 pallplasser.

– ITO-anlegget er helautomatisk og fungerer slik vi ønsket. Sammenlignet med tidligere, da innkommende paller ble fraktet opp med en tradisjonell vareheis og deretter plassert mer tilfeldig, er dette en langt mer effektiv håndtering, forteller Tore Einan.