Årets lettvekter

I den letteste klassen, motvektstrucker med løftekapasitet opp til 3,5 tonn, var det Jungheinrich som mottok heder og ære. Prisvinneren var Jungheinrich EFG S30s med løftekapasitet på 3 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Årsakene til at den elektriske trucken stakk av med trofeet var blant annet at juryen anerkjente produsentens fokus på truckføreren. Førerplassen har blitt utrustet med flere nye innovasjoner som gjør førerens arbeidsdag enklere.

Juryen bemerket blant annet at «EFG S30s er en ekstremt førervennlig truck med presis styring som sørger for en komfortabel kjøretur» og «en perfekt allrounder for massemarkedet med en ergonomisk og intelligent utformet arbeidsplass som møter behovet til en ny generasjon truckførere».

Juryen fremhevet blant annet at batteriskifte er enkelt og automatisk samt at produsentens «Pure Energy»-teknologikonsept tillater toskifts-operasjon uten behov for batteribytte.

Den faceliftede EFG S-serien ble introdusert i fjor, og akkurat som truckene med forbrenningsmotor, ble de elektriske truckene utstyrt med økt lastsenterdistanse (økt fra 500 mm til 600 mm) og med forsterket chassis og akslinger.

Den romslige førerkabinen er lett tilgjengelig, ikke minst takket være en svært slank rattstamme (kan justeres i høyde og vinkel). Produsenten har også utviklet det nye operatørkonseptet Duo-Pilot for hydraulikkfunksjonene, og kontrollstyringen er integrert i armlenet. Under armlenet er det også ekstra oppbevaringsrom.

Sikten fra førerkabinen er svært god, takket være en ny, kompakt mast som gir 85 prosent bedre sikt “gjennom masten” enn forgjengermodellen.

Testtrucken juryen vurderte var utstyrt med et elektrisk batteriskiftesystem, der man via en knapp i førerkabinen aktiverer en liten skinne som batteriet kan bli dratt ut av.