Stabilt godt trucksalg

TRUCKSALGET: Salget av gaffeltrucker i Norge er noe lavere første halvår enn de to foregående årene, men fortsatt på et stabilt godt nivå.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble solgt 1073 gaffeltrucker i andre kvartal i år fra medlemsbedriftene i Maskingrossisternes Forening (MGF), noe som er marginalt høyere enn for tilsvarende perioder de to siste årene. Halvårstallet er 2397 trucker, rundt 100 lavere enn de to foregående årene, men et godt stykke høyere enn snittet for perioden 2009-2014.

Det er få store svingninger i salget mellom mellom de ulike truckkategoriene.

Fra og med andre kvartal i år, har MGF innført en ny truckkategori, nemlig AGV-er. MGFs medlemsbedrifter har i andre kvartal solgt 2 AGV-er. Det blir spennende å følge utviklingen i denne kategorien de nærmeste årene.

Det høyeste antall registrerte solgte trucker i løpet av ett år stammer fra 2007, da MGFs tall viste 5451 solgte maskiner. I 2016 var tallet 4567 solgte trucker, som var det høyeste siden 2008. Foreløpig ligger 2017 litt bak skjemaet til å tangere fjoråret, men ligger an til å føye seg inn i den stabile salgsrekken de siste fire årene, da salget bare har variert mellom 4400 og 4567 maskiner.

 

 
Powered by Labrador CMS