Vil spare penger med TESSAutomat

Flytter sjokoladeautomat-konseptet ut i industrien.

Publisert Sist oppdatert

Leverandøren av vedlikehold- og driftsprodukter TESS lanserer i sommer konseptet TESSAutomat,som kan redusere både forbruk og lagernivå med mellom 20 og 40 prosent, ifølge selskapet.

Dispenserautomater for MRO (drift- og vedlikeholdsprodukter) har hittil vært et sjeldent syn i norsk industri. Men eksempelvis fra USA er flyfabrikanten Boeing godt kjent med slike automater. Nå kommer en hel portefølje med vareautomater med navnet TESSAutomat.

En av verdens største oljeservicebedrifter har allerede tatt i bruk konseptet i Stavanger. TESS kan derfor vise til fornøyde kunder og dokumenterte innsparinger, skriver selskapet i en pressemelding.

Målet er å spare både plass, tid og penger, der bedrifter i dag sliter med unødvendige kostnader på grunn av manglende kontroll med uttak av småvarer eller verdifulle verktøy. Etter prinsippet om ekornlager på selve brukerstedet byr TESSAutomat på konstant tilgjengelighet og enda bedre forbruks- og uttakskontroll. Det betyr økt effektivitet i produksjonen.

-All erfaring tilsier at bruk av vareautomater på brukerstedet muliggjør sortimentsbegrensninger.  De bidrar dessuten til bedre planlegging og muliggjør enklere budsjettering. Konseptet reduserer svinn til et absolutt minimum og varene vil være tilgjengelig akkurat der det er bruk for dem. Det forteller salgsdirektør Roar Kleven i TESS, som har hatt integrerte forsyningstjenester som spesialområde i snart 20 år.           

Automatene trenger to ting for å fungere, nemlig strøm og internettilgang. Slik kobles den til både vareleverandørens og kundens ERP-system, noe som gjør praksis manuelle innkjøps- og logistikkprosesser nærmest unødvendig.

Hver enkelt bruker gjør nødvendige uttak med sitt eget personlige kodekort. Automaten varsler TESS når beholdningen har nådd et kritisk nivå. Etter automatisk varsling vil TESS som vareleverandør sørge for at etterfylling skjer før beholdningen er tom.