Satser høyt med Swisslog

Bygger nytt høytlager med Swisslog-teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Swisslog er valgt som leverandør av et kombinert plukk- og pallelager til Bergendahls Food AB i Hässleholm. Bergendahls driver blant annet City Gross-butikkene, og satser på en kostnadsbesparende lagerhåndtering.

Det nye høytlageret som nå er under bygging, vil bli knyttet sammen med Bergendahls eksisterende sentrallager i utkanten av Hässleholm. Her ligger allerede selskapets sentrallager for kolonial-, kjøle- og frysevarer. Det nye distribusjonsanlegget skal etter planen stå ferdig vinteren 2014/15.

-Den nye løsningen samsvarer godt med Bergendahls behov. Parametere som ytelse, prisbilde og serviceopplegg, kombinert med Swisslogs erfaring med å levere liknende anlegg, var viktige komponenter i leverandøravtalen, sier Linus Larsson, prosjekteier og logistikksjef hos Bergendahls.

- Swisslogs leveranse til Bergendahls består av standardløsningen PickRunner, som inngår i produktporteføljen vår. Den kombinerer høylagerkranenes enestående ytelse og lagringskapasitet med effektive plukkeplasser. Påfylling av plukkeplassene skjer automatisk ved hjelp av høylagerkranene, som reserverer arealet for plukking, og ikke for påfylling, sier Hans Grönqvist, salgsansvarlig hos Swisslog.

Løsningen består av et 32 meter høyt lager med fire høylagerkraner, et tilhørende banesystem og ca. 600 plukkplasser i en mann-til-gods-løsning. I Swisslogs leveranse inngår også det egenutviklede styringssystemet AutomationManager, som integreres med Bergendahls eksisterende lagerstyringssystem.

Alle nye leveranser av Swisslogs høylagerkraner inkluderer et energigjenvinningssystem som senker energiforbruket betydelig. Swisslog utfører et strukturert arbeid, kalt GreenLog™, for å forbedre ressursutnyttelsen og oppnå en "grønnere logistikk". I Swisslogs oppdrag inngår også en service- og supportavtale for å sikre en stabil og kontinuerlig drift av anlegget.