Rusta effektiviserer

Swisslog skal hjelpe Rusta med å nå målet om en fortsatt årlig vekst på 10-15 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Rusta, leverandør av hjem- og fritidsprodukter, har eksistert på det svenske markedet i over 30 år, og har i dag totalt 76 varehus. I løpet av 2014 har Rusta også etablert seg med fem varehus i Norge. På grunn av deres ekspansjon og kraftige vekst i Norden, så har de vokst ut av deres eksisterende lager i Småland og investert i et helt nytt lager- og distribusjonsanlegg i Norrköping.

- Målet med det nye anlegget var å øke Rustas konkurransekraft i form av forbedret ledetid og servicegrad ut til varehusene, samt øke kapasitet for varer lagret på pall, plukkprosesser og distribusjon. Med Swisslog som samarbeidspartner, skal vi effektivisere vår logistikk med tanke på fremtidig vekst, forteller Magnus Hallin, logistikksjef for Rusta Norden.

I mai tok Rusta de første spadetakene på sin nye eiendom på Malmölandet nord for Norrköping. Når det nye lager- og distribusjonsanlegget er ferdig, vil det strekke seg over 63.000 m². Det nye automatiserte lageret vil styrke Rusta sin konkurransekraft og muliggjøre en fortsatt årlig vekst på 10-15 prosent.

- Som totalintegratør, skal Swisslog levere et komplett automasjonsanlegg til høylagret. Leveransen består av Swisslogs standardløsning, WarehouseRunner, for effektivisering av varer på pall. Det er totalt ni Vectura-stablingskraner som skal betjene 64 000 pallplasser, banesystemet ProMove og Swisslogs egenutviklede Automation Management (MFCS) for styring og kontroll av anleggets totale vareflyt. I kontrakten inngår det også en langsiktig driftsavtale for å sikkerstille en kontinuerlig og stabil drift av anlegget, forteller Tom Jarle Dehkes, Head of Marketing for Swisslog i Norden.