Slik vil Posten og Bring sitt logistikksenter på Borgeskogen se ut når utbyggingen er ferdig i november 2023. Påbygget Peab skal oppføre er den kvadratiske delen til venstre i illustrasjonen.

Peab bygger logistikksenter for Posten

Peab har inngått avtale med Posten Eiendom om å bygge næringsbygg på Borgeskogen i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye postterminalen skal stå klar i november 2023. Byggeprosjektet er et resultat av sterkt økende pakkevolum de siste årene.

Fakta: Posten Borgeskogen – nytt terminalbygg

 • Utvidelse av logistikksenteret til Posten og Bring
 • Sted: Borgeskogen, Stokke, Sandefjord kommune
 • Byggherre: Posten Eiendom
 • Totalentreprenør: Peab
 • Omfang: Bygg på 9 000 kvadratmeter, hovedsakelig i stålplater/sandwichmateriale.
 • Bygget er et tilbygg til eksisterende logistikksenter på 10 000 kvadratmeter.
 • Utearealer på 10 000 kvadratmeter (vei, oppstillingsplasser, grøntarealer)
 • Oppstart: månedsskiftet oktober/november 2022
 • Ferdigstillelse: siste del av november 2023
 • Arkitekt: Plan1

- Vi er svært fornøyde med at vi har fått dette oppdraget. Posten Eiendom er en profesjonell byggherre som stiller høye krav, ikke minst på miljøsiden. Det bidrar til at vi lærer mye og utvikler oss, og jeg gleder meg til å samarbeide med Posten, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud.

Peab Bygg har som mål å levere prosjekter over en stor bredde; fra leilighetsbygg til næringslokaler og offentlige bygninger. En sunn miks av byggeprosjekter bidrar til god utnyttelse av ressursene, og det stimulere til kompetanseutvikling og overføring av kunnskap.

- Vi er i en heldig posisjon som går inn i årets siste kvartal med god ordretilgang. Det styrker vår posisjon i et byggmarked som for tiden er preget av usikkerhet, sier Larsen.

Økende pakkevolum

Det nye terminalanlegget blir en utvidelse av Postens logistikksenter som består av 10.000 kvadratmeter, og som ble tatt i bruk i januar 2019. Allerede året etter ble det klart at kapasiteten var for liten.

Eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Norge forteller at pandemien medførte en sterk økning i netthandelen – og at trenden fortsetter.

- Vestfold har mange store netthandelsaktører som trenger gode logistikkløsninger. Når vi nå bygger ut på Borgeskogen, skal vi også etablere en ny og større pakkesorteringsmaskin som vil håndtere det sterkt økende volumet i pakkeforsendelser. Dette vil komme både det lokale næringslivet og pakkemottakerne til gode, sier Nervik, og tilføyer:

- Vi er meget tilfredse med å ha fått en solid og kompetent entreprenør som Peab med på laget for å ferdigstille anlegget med en tydelig miljøprofil.

Bring og Postens terminal i Borgeskogen er blitt for liten og skal utvides.

Den nye terminaldelen får en grunnflate på 9000 kvadratmeter, med tilhørende utearealer på omtrent samme størrelse.

Gjennomføringsevne

Det var to hovedgrunner til at Posten valgte Peab som totalentreprenør:

 • Peab scoret best på pris
 • Peab kom best ut på gjennomføringsevne, kompetanse og oppgaveforståelse

- Dette er et viktig prosjekt for oss lokalt fordi det passer godt med vår profil og satsing på miljøvennlig bygging, sier avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab Bygg, Buskerud.

Peab planlegger å bruke egne fagarbeidere både på betong og tømring, og det vil bli tatt inn lærlinger på prosjektet.

Powered by Labrador CMS